Yarışmaya 43 Sporcu Katıldı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu, Bitlis Eren Üniversitesi ve Tatvan Kaymakamlığı'nca organize edilen, 2. Tatvan Triatlon Yarışması düzenlendi.

Van Gölü sahil şeridinde yapılan yarışmaya, Türkiye genelinde önceden yapılan yarışmalarda başarı elde eden 43 sporcu katıldı.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, triatlon yarışmasının 3 branşta yapıldığını, yarışmanın ilk etapta yüzmeyle başladığını söyledi.

Yarışın 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet, 5 kilometre de koşudan oluştuğunu ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

''Triatlon, BEÜ'nün de katkısıyla da artık burada geleneksel hale geldi. Gelecek yıllarda da devam edeceğine inanıyorum. Tiratlonun burada hem geleneksel olmasını, hem de bölgede uluslararası boyuta taşınmasını umut ediyoruz. Bu güzel Van Gölü'nde, bölge insanının beğenisiyle daha da gelişecek. Bölgede özellikle bu sporun yaygınlaşması konusunda federasyon olarak destek veriyoruz. Üniversite, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşları, 2 yıldır burada bu spora sahip çıkıyor. Tatvan'da triatlon klubü de kurmayı amaçlıyoruz.''

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, üniversite bünyesinde beden eğitimi ve spor yüksek okulunu kurduklarını belirterek, bu etkinliklerle de yüksek okulda triatlon zemini oluşturduklarını söyledi.

Doğru, ''Triatlon branşıyla dünyaya açılmaya hazırlanıyoruz. Bu yarışmanın puanlı olarak yapılması konusunda da görüşmelerimiz oldu. Önümüzdeki yıl buraya daha fazla sporcu getireceğiz. Burada puanlamayla Türkiye şampiyonası yaparak, dünyaya açılmak istiyoruz'' dedi.

Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz da, triatlonun çok yönlü bir spor olduğunu ve zamana karşı yapıldığını belirtti.

Tatvan'da triatlon yarışmalarının rahatlıkla yapılabileceğini kaydeden Yılmaz, ''Burada bu spor yapılması için imkanımız var. Bu spor için Van Gölü sahilinde çok güzel bir zemin var. Önümüzdeki yıllarda bu yarışmayı daha da geliştirerek, Tatvan'a yakışacak şekilde yapmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Yarışmada, dereceye giren sporcuların ödülleri davetliler tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından, Tatvan Kaymakamlığı'nca kurulan mehteran takımı sahilde gösteri sundu .

Kaynak: AA