Tatvan Triatlon Yarışmalarına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Triatlon Federasyonu, Bitlis Eren Üniversitesi (BEU) ve Tatvan Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa organize edilen “2. Tatvan Triatlon Yarışması”, Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlendi.

Türkiye genelinde önceden yapılmış olan yarışmalarda başarı elde eden 43 sporcu, “2. Tatvan Triatlon Yarışması” için Tatvan Sahil Yolu iskelesine geldi. Startla birlikte Van Gölü’nün sularına atlayan sporcular, bir tur yüzme yaptıktan sonra, sudan çıkıp bisiklet turuna başladılar. Bisiklet ile 5 tur atan sporcular, 2 tur koşu yaptıktan sonra bitiş çizgisine ulaştılar. Burada bir konuşma yapan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, triatlon yarışmasının 3 branş yüzme ile başladığını, bisiklet ile devam ettiğini ve koşu ile tamamlandığını söyledi.

Mesafelerin de sprit olduğunu belirten Güneş, “Bu yarışma 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre de koşu içeriyor. Oliöpik mesafeler olduğu zaman da bin 500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet, 10 kilometre koşu ile tamamlanır. Bugün burada sprit mesafe yarışması yapıyoruz. Geçen yıl Tatvan Kaymakamı’nın önerisiyle burada başlayan Tatvan Triatlonu, bu yıl BEÜ’nin katkısıyla artık geleneksel hale gelmiş bulunmaktadır. Bundan sonraki yıllar için de devam edeceğine inanıyoruz. Bu spor burada daha iyi boyutlara ulaşarak daha uzun yıllar süreceğini arzuluyoruz. Tatvan’da triatlon kulübü kurmayı da amaçlıyoruz” dedi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, BEÜ’de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu da kurduklarını ve buna triatlon sporunu da ekleme zemini oluşturduklarını söyledi.

Prof. Dr. Doğru, “Biz bu yarışmalara geleneksel bir yarışma gözü ile bakıyoruz ve ardından Tatvan 2. Triatlon Yarışması olarak değerlendiriyoruz. Türkiye şampiyonası ile de dünyaya açılmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz da, federasyon ve BEÜ’ye katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Triatlon sporu çok yönlü bir spordur ve zamana karşı yapılan bir spordur. Bu spor için Van Gölü sahilinde çok güzel bir zemin var ve buradaki insanlarımız bisiklet, koşu ve yüzmeyi zaten yapıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu yarışma daha da güzelleştirilip Bitlis ve Tatvan’a yakışacak yarışmalar düzenlenecektir” dedi.

Kaynak: İHA