Park ve Bahçe İşçisi Bayanların Futbol Sevdası

Konya merkez Selçuklu Belediyesi’ne ait park ve bahçelerde çalışmak için köylerden gelen bayanlar, öğle izni ve yemek istirahatinde kendi aralarında futbol oynayarak vakit geçiriyor.

Konya’nın Karadiğin Kasabası’ndan Selçuklu’ya çalışmaya gelen köylü bayanlar öğle molasında kendi aralarında futbol oynayarak vakit geçiriyor. En büyüğü 64, en küçüğü de 16 yaşında olan bayanlar kendi aralarında kıyasıya bir futbol mücadelesi sergiliyor.

İş arasında vakit geçirmek için futbol oynadıklarını belirten 64 yaşındaki Tahiye Toydemir, “Daha önce de kendi aramızda top oynardık. Vakit geçirmeye çalışıyoruz, gençlere destek veriyoruz. 2 tane gol attım. Bazen kaleci oluyorum, bazen de saha içerisinde oynuyorum. Dışarıdan başka bir kadın ekip gelirse onlarla da oynarız.” diye konuştu.

40 yaşındaki Şehriban Balcı ise çapa yaptıklarını dile getirerek, “Kendi kendimize dinlenmek amaçlı oynuyoruz. Katılmak isteyen arkadaşlara da teklif ediyoruz. Başka oyunlar da oynuyoruz. İp atlıyoruz. Kendimize rakip takım arıyoruz.” dedi.

Çapa yaparak geçimini sağlayan gençlerden Hatice Balcı (19), okurken top oynadıklarını anlatarak, “Kaç yıldır oynayamıyorduk; burada arkadaşlarla denk getirdik oynadık. Burada çapa yapıyoruz 10-15 gündür. Futbol iyi oluyor toplam 90 dakika oynuyoruz. En yaşlımız 60 ile 65 yaş arası. Bazen kaleci yapıyoruz, bazen orta sahada oynatıyoruz. Kendimize rakip arıyoruz. Şu anda kendi kendimize oynuyoruz.” şeklinde konuştu.

Bayanların en genci Saliha Işık (16), “Burada çapa yapıyoruz beraber arkadaşlarla top oynuyoruz. Çalışma yorucu geçiyor. Eğlendiğimiz için top oynamak yorucu olmuyor. Genelde gençlerle yaşlı takımımız var Genç takımımız daha çok galibiyet alıyor.” ifadelerini kullandı .