Cami Bahçesine Spor Kompleksi

Sinop'ta Yaz Kur'an Kursu öğrencileri hem İslam’ı öğreniyor hem de cami bahçesinde spor yapıyor.

798 yıllık Alaaddin Camisi'nin bahçesine kurulan badminton sahası ve tenis masası, camiye farklı bir görüntü ve konum kazandırdı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokolle ülke genelinde bundan böyle yaz Kur'an kursu öğrencileri boş zamanlarında birçok spor branşını yapabilecek. Geçen yıl ilk kez Sinop İl Müftülüğü tarafından başlatılan ve bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından örnek alınarak tüm yurtta uygulamaya konulan etkinliklerle, öğrencilerin yaz Kur'an kurslarına kanalize edilmesi hedefleniyor. Uygulama kapsamında Anadolu'nun en eski camilerinden olan 798 yıllık Alaaddin Camisi'nin bahçesine kurulan badminton sahası ve tenis masası düzenlenen törenle açıldı. Törene İl Müftüsü Yalçın Topçu, eski Sinop Milletvekili Cahit Can, İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çelik ile din görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin Kur'an tilaveti ilahi okumalarıyla başlayan programda konuşan İl Müftüsü Yalçın Topçu, uygulamayı ilk kez geçen yıl başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerin böylelikle kursları daha fazla sevdiğini ve ilgilerinin arttığını dile getiren Yalçın Topçu, “Bu açılışımız tabi ki geçen senelerden daha da farklı oldu. Biz camilerde çocuklara sadece yaz kursunda namaz kılma, oruç tutma gibi inanç ve ibadetleri öğretirken geçen sene Sinop’ta başlatılan bir proje ile gençlerin enerjisi, aktifliği ve bedensel güçleri ve başka kabiliyetlerin de ortaya çıkartmak ve kurslarda heyecanı artırmak için bir proje başlatmıştık. Bu yaptığımız projeyi diyanete sunduğumuz zaman Diyanet İşleri Başkanlığı projemizi beğendi ve tüm Türkiye’de uygulamaya koydu. Uygulamanın geçen yıl çok verimli olduğunu gördük. Bu yıl da kurslara ilgi daha da artacaktır" dedi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Çelik ise uygulamanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Çelik, "Okulların kapanmasından sonra yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerimizin hem dinimizin gereği Kur'an-ı Kerimi öğrenmeleri, hem de aynı zamanda boşta kalan vakitlerinde spor yapmaları amacı ile bu seneden itibaren artık tüm camilerimizde Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü desteği ile çeşitli aktivitelere katılabilecek. Kurum olarak elimizden gelen malzeme desteğini de vereceğiz. Öğrencilerimiz inşallah birer Müslüman olarak hem Kur'an-ı Kerimi öğrenecek, hem de sporumuzu yapabilecek" diye konuştu.

Daha sonra uygulamanın açılışı, İl Müftüsü Yalçın Topçu, Sinop eski Milletvekili Cahit Can ile İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çelik'in tenis masasında yaptıkları ilk atış ile yapıldı .

Kaynak: İHA