Tatvan'da Yaz Futbol Okulu Açıldı

Tatvan Göl Spor Kulübü tarafından, Yaz Spor Okulu açıldı.

Okulun açılışına katılan Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, bu sportif faaliyetlere katılan çocukların en iyi şekilde yetişeceğini söyledi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

''Okullar tatil oldu. Çocuklarımızın bundan sonra spor dallarında başarı sağlayacağına inanıyorum. Gençlerimize ve çocuklarımıza, imkan sağlandığında daha çok başarı elde ettiklerini görüyoruz. Bölgemizde eğitim, spor ve kültürel alanda başarılı gençlerimiz ve çocuklarımız var. Önemli olan bu gencecik fidanları sahiplenmek ve iyi yönde geliştirmektir. Çocuklarımız futbolu seviyor. Burada üstün başarı sağlayıp, daha üst seviyelere ve hatta lig takımlarıyla, milli takımlara kadar yol alacaklarına inanıyoruz. Hepsine başarılar diliyorum.''

Yaz Spor Okulu futbol takımı antrenörü Bülent Çelik ise, 3 ay sürecek olan bu faaliyette, 8-12 yaş gurubundaki çocuklara, futbol tekniklerini öğreteceklerini söyledi.

Haftanın üç günü çocuklara futbol dersi vereceklerini ifade eden Çelik, ''İlk etapta 80 sporcuyla başladık. Bu sayı gün geçtikçe artacak. 120 ile 130 sporcuya kadar hazırlığımızı yaptık. Kendi imkanlarımızla futbol okulunu kurduk. Sponsorların destekleriyle de çocuklara forma, spor ayakkabısı ve top temin ettik. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Açılışa, Tatvan Emniyet Müdürü Erol Akar, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Özgür Yıldırım, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çocuklar ve aileleri katıldı.

Muhabir: Servet Taşdemir / Berin Çetin

Yayıncı: Behçet Güngör

Kaynak: AA