Sorgunlu Sporcu Türkiye Taekwondo Şampiyonasında 2’inci Oldu

Yozgat’ın Sorgun Belediyespor Taekwondo takımı sporcularından Zeynep Yeter Altan Sivas’ta düzenlenen Okullar Arası Taekwondo Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında ikinci oldu.

Sivas’ta düzenlenen Taekwondo Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında Yozgat’ı temsil eden Sorgun Belediyespor Taekwondo takımı sporcularından Sorgun Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Yeter Altan, 51 kg’da finalde rakibine yenilerek Türkiye ikincisi oldu. Sorgun Belediyespor Taekwondo Takımı Hocası Ahmet Turan Dinçer, müsabakaların çok çekişmeli geçtiğini belirterek, “51 kiloda Zeynep Yeter Altan, çok iyi mücadele etti ancak final rakibine yenilerek Türkiye ikincisi oldu. İkincilikte güzel bir başarı” dedi.

Müsabakalarda 55 kiloda yarışan Ayşen Gülsüm Altan’ın da Türkiye altıncısı olduğunu ifade eden Dinçer, “Toplamda Sorgun Belediyespor Taekwondo takımı olarak beş sporcu ile müsabakalara katılmıştık. Zeynep Yeter Altan birinci maçında tur atlayarak, ikinci maçta Bursalı rakibini, üçüncü maçta, Ankaralı rakibini, Dördüncü maçta Muğlalı rakibini yenerek final yükseldi. Final maçında Erzurumlu rakibine 5-4 yenilerek Türkiye 2’incisi oldu. Bu müsabakalar sonunda Yozgat’ta ilk kez bir bayan sporcu madalya aldı. Sporcumuzu kutluyorum. İnşallah bundan sonra daha güzel başarılar elde edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA