Dostluk ve Barış Rallisi Çorum Etabını Tamamladı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği İletişim Stratejisi kapsamında bir sivil toplum girişimi olarak desteklenen "2012 Dostluk ve Barış Rallisi''nin Çorum etabı tamamlandı.

14 ülkeden 111 takım, 355 araç ve 666 sporcunun katıldığı ralli renkli görüntülere sahne oldu. Boğazkale'de özel olarak düzenlenen etapla başlayan yarışma Çorum Müzesi'nde düzenlenen ödül töreni esnasında yöresel halk oyunlarına katılan yabancıların gülümseten görüntüleri ortaya çıktı. Burada düzenlenen ödül töreninde ise Çorum'a 50 adet müzikal alet hediye edildi.

Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan'dan geçecek olan yarışmacılar daha sonra Bakü'de sona ereceği ve yarışmacıların 355 aracı buraya bırakacağı belirtildi. Burada bir konuşma yapan ''Klasik Otomobiller Rallisi'' Türkiye sorumlusu Nadir Serin yarışmacıların çok şaşırdığını ve memnun kaldıklarını dile getirdi.

Her noktanın kontrol altında tutulduğunu söyleyen Serin dostluk ve kardeşlik rallisinin amacına ulaştığını dile getirdi. Çorum Valisi Nurullah Çakır'ın büyük önem verdiğini ve kendileri ile yakından ilgilendiğine değinen Nadir Seren Çorum yöneticilerine ve halkına teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Daha sonra konuşan Çorum Valisi Nurullah Çakır ise yarışmacıların kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

İl Özel İdare'nin yarışmanın Çorum etabından yoğun olarak çalıştığını söyleyen Çakır Boğazköy Sfenksine selam ve dostluk rallisinin Çorum'da özel bir anlam kazandığını dile getirdi.Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çorum'da tamamlanan yarışmanın ardından ralliciler saat kulesinden 2'nci etap için start verme esnasında ceza alan bir yarışmacıya ise şınav çektirildi. Yarışmacılar, daha sonra Samsuna hareket etti .