'Uluslararası Voleybolun Yeni Kahramanı' Neslihan Darnel

A Bayan Milli Takımın yıldız oyuncusu Neslihan Darnel, Uluslararası Voleybol Federasyonu Birliği'nin (FIVB) Heroes projesi kapsamında 'Voleybolun Kahramanı' seçildi.

A Bayan Milli Takımın yıldız oyuncusu Neslihan Darnel, Uluslararası Voleybol Federasyonu Birliği (FIVB) Heroes projesi kapsamında, Türkiye Voleybol Federasyonu düzenlenen organizasyonda FIVB tarafından seçilen basın mensupları ile sohbet toplantısına katıldı.

Darnel, FIBV tarafından dünya çapında voleybola ilgiyi arttırmak amacıyla düzenlenen ''FIVB Kahramanları'' imaj kampanyası için seçildi. Darnel, çalışan bir anne olmanın ne demek olduğunu ve zorlu mesleğiyle aile hayatını birlikte yürütmenin ne denli zor bir iş olduğunu anlattı. Voleybol ve sporun kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu, ifade eden Neslihan Darnel, bugünlere gelmesinde ailesinin, eşinin ve kızının desteklerinin büyük rolü olduğunu söyledi.

"YILIN YAKLAŞIK 100 GÜNÜ SEYAHATLERDE GEÇİYOR"

Kızı Zeynep'in kendisine çok anlayışlı davrandığını belirten Darnel, "Yılın yaklaşık 100 günü seyahatlerde geçiyor. O henüz anne kuzusu, yaşı çok küçük ama çok anlayışlı. Zeynep'i hiç arkamda gözü yaşlı bırakmadım. Çünkü ne için gittiğimi biliyor" dedi.

"Zaten kendisi de hayatını biçimlendirmiş durumda ve voleybol oynamaya hazır" diyerek kızı Zeynep'in sportif tercihini yansıtan Neslihan Darnel, bir soru üzerine altyapıdan gelen oyuncuların aldıkları sonuçlara bakılınca Türk voleybolunun önünün çok açık olduğunu, bu anlamda da içinin rahat olduğunu ifade ederek, "Ama doyuma ulaşmadan, disiplinli bir şekilde çalışmayı sürdürmeleri lazım. Zaten önlerine şampiyon olurken yendikleri takımlar çıkacak. Disiplini yitirmezlerse, o rakipleri yine geçebilirler"diye konuştu.

Erkek voleybolunun da atağa geçtiğini kaydeden Darnel, "Onları da yanımıza bekliyoruz" yorumunda bulundu.

"TÜM TAKIMIN ANNESİYİM"

Bir soru üzerine takımdaki tek annenin kendisi olduğunu hatırlatan Neslihan Darnel, "Tüm takımın annesiyim de denilebilir. Zeynep de tüm takımın kızı. Herkesle çok iyi anlaşıyor" şeklinde konuştu.

Bu kadar ünlü olmasının, örneğin FIVB Heroes projesine seçilmesinin işini iyi yapmasından kaynaklandığına işaret eden milli yıldız, "Ben sadece voleybol oynuyorum ve elimden geleni yapıyorum. Ünlü olmak, tanınmak, seçilmek gibi unsurlar kendiliğinden gelişiyor" ifadelerini kullandı.

"KIZIMLA BİLE KONUŞMAM"

Neslihan Darnel, maçlara çıkmadan önce bir uğur deneyip denemediğinin sorulması üzerine, "Ben maçlardan önce kızım dahil, hiç kimseyle konuşmam, telefonumu kapatırım. Zaten rakibin kim olduğunu da hiç düşünmem, benim için fark etmez çünkü. Maçtan önce bir şeyler söylerler, sonra çıkıp oynarım" cevabını verdi.

"Evlenmeden önce, evliliğinizin işinize zarar vereceğini düşündünüz mü?" şeklindeki soruya ise, sorusuna Darnel, "Hayır, hiç bir şey düşünmedim. Aşıktım ve evlendim. İşimi de seviyorum ve devam ediyorum" şeklinde cevap verdi.

Darnel, voleybolu bıraktıktan sonra ne yapmayı düşündüğüne dair bir soruyu ise, "Hiç düşünmedim. Ama 20 yıldır voleybolun içindeyim. Aklımda başka bir şey yok. Yine voleybolla ilgili bir şeyler yapacağımı düşünüyorum" diyerek cevapladı.

Darnel, sporun meşakkatli bir iş olduğunu ama insana kattığı çok önemli getirileri bulunduğunu ifade ederek, "Her zaman söylerim, Takım sporu yapmak bir insana çok şey kazandırır. Bu sporun içinde olduğum için sevinçliyim. Herkese tavsiye ederim" dedi.

FIVB HEROES KAMPANYASI

"FIVB Kahramanları", Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından oyuncuları bilinçlendirmek ve dünya çapında spora ilgiyi artırmayı hedefleyen bir resmi imaj kampanyası. "FIVB Kahramanları" 19 farklı ülkeden başarıları ile öne çıkan 33 voleybol ve 29 plaj voleybolu oyuncusunu içeriyor. Proje, Birleşmiş Milletler Örgütü'nün bir partneri olarak, Birleşmiş Milletler Milenyum Gelişim Hedeflerinde bulunan cinsiyet eşitliği çocuk hakları ve anne sağlığı gibi konuları destekliyor. Neslihan Darnel de "FIVBKahramanları" kapsamında bir voleybol delegesi olarak diğer insanlara da örnek olabilecek bir model oluşturduğu için FIVB Kahramanları arasına seçildi. "FIVB Heroes" kampanyası kapsamında Darnel, FIVB adına bir voleybol elçisi olarak dünyayı gezecek

Kaynak: İHA