Binicilikte Gaziantep’in Gururu Oldu

Gaziantep Atlıspor Kulübü'nün lisanslı binicilerinden Ahmet Yetkin, Ankara Capital Country Club’de düzenlenen İllerarası Binicilik Engel Atlama Yarışması’nda 2 gün üst üste birinci gelerek Gaziantep’e ve kulübüne tarihindeki ilk kupayı kazandırmış oldu.


Ankara Capital Country Club da düzenlenen ve 79 atın katıldığı Başkent Binicilik Engel Atlama Yarışması'na Gaziantep Atlıspor Kulübü’nü temsilen katılan Ahmet Yetkin başlangıç sınıfı yarışmalarında kupayı kaldıran binici oldu. 79 atın katıldığı yarışmada başlangıç sınıfı yarışmalarında Hektor isimli atıyla iki gün üst üste birinci gelen Ahmet Yetkin, kulübünü ve Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

Daha önce yarışlarını izleyip, imrendiği binicilerle şuan aynı pistlerde yarıştığını ifade eden Ahmet Yetkin, "Ata binmek bana mutluluk veriyor. İnsan mutlu olduğu şeylerde başarılı olur. Ben hocamdan çok şey öğrendim. Çalışarak, sabrederek ve cesaret ederek başarılı oldum. Başarıyı getirecek anahtarın bu olduğunu biliyorum. Katıldığım yarışmalarda kulübümü ve Gaziantep’i en iyi derecelerle temsil etmek amacındayım." dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Atlı Spor Kulübü Direktörü Serhat Erdural, “Gaziantep Atlı Spor Kulübü olarak 3 yıldır aktif binicilik eğitimi veriyoruz. Toplam 17 lisanslı binicimiz var. Ahmet Yetkin ilk müsabık binicimizdir. Kulübümüz ilk kez iller arası bir yarışmada temsil edildi ve ilk yarışmada da kupa kazandı. Ahmet Yetkin’in iki gün üst üste birinci olması çok büyük bir başarıdır.” diye konuştu.

Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi olan Ahmet Yetkin’in yanı sıra ona destek veren ailesini de kutlayan Serhat Erdural, "Bu başarı bizi gururlandırdığı gibi gelecek için de daha fazla umutlar verdi.” diyerek sözlerini tamamladı.