Okul Sporları Hentbol Yarı Final Müsabakaları, Nevşehir'de Başladı

Okul sporları yıldızlar kız ve erkek hentbol Türkiye yarı final müsabakaları, Nevşehir’de yapılan açılış töreni ile başladı.

Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak olan yarı final maçlarına kızlarda; Kahramanmaraş, Ankara, İzmir, Uşak, Adana, Mersin ve İstanbul’dan; erkeklerde ise Sivas, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, Ankara ve Gaziantep’ten toplam 8 kız ve 8 erkek takım, 230 sporcu, 16 antrenör katılıyor.

Açılış töreninde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer bir konuşma yaptı. Nevşehir’in Türkiye’nin en önemli kültür, doğa ve manzara turizmi merkezlerinden Kapadokya’nın merkezinde yer aldığını kaydeden Ünlüer, şehrin son yıllarda yapılan çalışmalarla spor turizmi alanında da büyük aşama kaydettiğini söyledi.

Türkiye'nin dört tarafından gelen sporcuları ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Ünlüer, tüm takımlara başarılar diledi.Müsabakalar, 03 Mayıs 2012 tarihlerinde sona erecek. Okul Sporları Yıldız Kız – Erkek Hentbol Yarı Final Müsabakaları sonucunda kız ve erkek hentbol takımları arasında ilk 2 sırayı alan 4 takım finallere katılmaya hak kazanacak .