Cumhurbaşkanlığı Turu'nda Torku Şekerspor Birinciliğe Yükseldi

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü gününde koşulan 152 kilometrelik Antalya - Elmalı etabını, Konya Torku Şekerspor takımından Ivalio Gabrovski 4 saat 21 dakika 9 saniye ile önde tamamladı.

İkinciliği 4 saat 22 dakika 38 saniye ile Astana takımından Alexsandr Dyachenko, üçüncülüğü de 4 saat 22 dakika 41 saniye ile Caja Rural takımından Danail Andonov Petrov elde etti.

Konya Torku Şekerspor’un Bulgar bisikletçisi, bu etap birinciliği ile 10 saat 43 dakika 4 saniye ile Genel Ferdi Klasman'da birinciliğe yükselmiş oldu. Tırmanış etabının son 10 kilometresinde olağanüstü bir atak yapan Bulgar bisikletçi Konya Torku Şekerspor’a zafer kazandırdı. 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na yarın 132 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı ile devam edilecek

EMİN MÜFTÜOĞLU: ÜLKEMİZ VE BİSİKLET SPORU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Konya Torku Şekerspor'un başarısını değerlendiren Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, organizasyondaki ilk dağ etabını ilk defa bir Türk takımının kazandığını dile getirerek, "Bu hem ülkemiz hem de bisiklet sporu için çok önemli." dedi.

Müftüoğlu, "İyi sporcuların geldiği, iyi takımların kurulduğu bütün dünyada başa baş yarışan, daima başarıyı hedefleyen takımlarımız var." şeklinde konuştu.

Antalya'daki etapta seyirci toplayamadıklarını da dile getiren Müftüoğlu, ancak buna rağmen Göğübeli Geçidi'nde çok sayıda seyirci olduğunu söyledi.

152 kilometrelik Antalya – Elmalı etabını kazanarak başarıya imza atan Konya Torku Şekerspor'un Bulgar bisikletçisi Ivalio Gabrovski “Neticede birinci oldum, ama bunu takım arkadaşlarım sayesinde kazandım herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Etap birinciliğinden sonra konuşan Konya Torku Şekersporlu Bisikletçi Gabrovski, "Çok büyük bir emek sarf ettik, bu stratejik etabın uygulamasını haftalar süren bir planla gerçekleştirdik. Neticede rampada kaçıp etap birinciliğini zorlayacaktım. Bu da gerçekleşti. İnanın çok mutluyum. Teşekkür kelimesi bile azdır, sevincimi şu anda tarif edemiyorum.” şeklinde konuştu.