Kanarya açılışı iki golle yaptı

Spor Toto Süper Final'in açılış maçında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Sarı lacivertli takım taraftar desteğini de arkasına aldığı mücadeleden 2-0 galip ayrılarak Şampiyonluk Grubu'na emin adımlarla başladı.

Süper Final Şampiyonluk Grubu açılış maçında iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 2-0 kazanarak play-off'lara galibiyetle başlayan taraf oldu.

Karşılaşmada Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 36. dakikada Cristian Baroni ve 61. dakikada ise Sow'dan geldi. 'Futbolda şike' davaları nedeniyle arası açık olan iki camianın karşı karşıya geldiği mücadele olaysız sona ererken Trabzonspor, şampiyonluk iddiasıyla çıktığı Süper Final'deki ilk maçında formsuz bir görüntü çizdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 37 puana yükselirken maç fazlasıyla Galatasaray ile arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Trabzonspor ise bu mağlubiyetin ardından 28 puanda kaldı.

EMRE VE ALEX İLK 11'DE

Fenerbahçe'nin ligin 33. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldığı maçta sakatlanan kaptanı Alex de Souza, 1'er lig ve kupa olmak üzere 2 maç sonra takıma dahil oldu.

Ligin normal etabında en son 31. haftadaki Galatasaray maçında ilk 11'de sahaya çıkan Emre Belözoğlu, Süper Final mücadelesinin ilk maçında Trabzonspor karşısında 11'de yer aldı.

CECH 11'DE YOK, VOLKAN KADROYA ALINMADI!

Spor Toto Süper Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Fenerbahçe'ye konuk olan Trabzonspor'un kadrosundaki 2 değişiklik dikkati çekti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde son oynanan Orduspor maçının ilk 11'inde yer alan oyunculardan Marek Cech ile Volkan Şen'i Fenerbahçe karşısında sahaya sürmedi. Fenerbahçe'ye karşı Marek Cech yedekler arasında kendisine yer bulurken, Volkan Şen ise kadroya alınmadı.

İLK TEHLİKELİ ATAK FENERBAHÇE'DEN

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertli takım evinde oynamanın verdiği avantajla ve seyirci desteğiyle ilk dakikalarda atak olan taraftı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe maçın da ilk tehlikeli pozisyonunu kazanan taraf oldu. Dakikalar 8'i gösterdiğinde Alex'in akıl dolu pası ile 18 yayı üzerinde topla buluşan Sow, bir anda kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Ayağının içiyle kalecinin üzerinden bir vuruş yapmayı deneyen Sow'un şutunu Tolga koluyla son bir hamle yaparak çeldi. Seken topu Mustafa Yumlu araya girerek kornere gönderdi.

DİREK İZİN VERMEDİ

Karşılaşmada Trabzonspor, Fenerbahçe'nin baskılı oyununa karşılık vermekte zorlandı. Sarı lacivertli takım özellikle kanat akınlarıyla rakibinin üzerine giderken 19. dakikada yaşanan pozisyonda top direkte patladı.

Sow'un pasıyla ceza sahası sağ çaprazında Gökhan Gönül topu aldı. Rakibini geçen Gökhan, sol ayağı ile kaleye etkili bir şut gönderdi. Kaleci Tolga'nın çabalarına rağmen top üst direğe çarparak dışarı çıktı. Bu pozisyon Saracoğlu tribünleri tarafından ayakta alkışlandı.

SKORU DEĞİŞTİREN AN...

Maçın başından sonuna kadar Trabzonspor yarı sahasına yüklenen Fenerbahçe, ataklarının semeresini 36. dakikada golü bularak gördü.

Alex'in pasıyla ceza sahası dışında Cristian topla buluştu. Brezilyalı oyuncu müsait açıdan kaleye sert bir şut gönderdi. Direk dibine giden topu kaleci Tolga iyi yer tutmasına rağmen çıkaramadı ve sarı lacivertli ekip karşılaşmada 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda Trabzonspor, hızlı hücumlarla rakip yarı sahaya geçmek istemesine rağmen istediği şekilde topu hücum bölgesine taşıyamadı. Burak Yılmaz'ın da Fenerbahçe savunması arasında kaybolmasının handikapını yaşayan bordo mavili takım, yedikleri gol dışında savunmada hatasız oynadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe, maçın ilk yarısını 1-0 galip tamamladı.

FENERBAHÇE TOP KAYIPLARIYLA BAŞLADI

İkinci yarıya top kayıplarıyla başlayan Fenerbahçe, Trabzonspor'un oyunu rakip sahada daha fazla oynamasını sağladı.

Alanzinho ve Colman ile ikinci yarının başlarında hücuma çıkma şansı yakalayan Trabzonspor, pas tercihlerini yanlış kullanınca yakaladıkları fırsatları harcamış oldular.

CRISTIAN BU KEZ ASİST YAPTI


İlk yarıyı geride kapatan Trabzonspor takımı, ikinci yarıda da beklendiği ölçüde özellikle hücumda etkili olamadı. Uzaktan şutlarla Fenerbahçe kalesini yoklayan bordo mavili ekip, savunmada yapılan bir anlık hatanın ardından kalesinde ikinci golü de gördü.

61. dakikada Trabzonspor orta sahasına baskı yapan Fenerbahçe takımı topu kazandı. Cristian sağ kanada yakın bir bölgeden ceza sahasındaki Sow'a pasını gönderdi. Topu iyi önüne alan Sow, düzgün bir vuruşla Tolga'yı mağlup etti ve farkı ikiye çıkardı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında top hakimiyetini elinde tutan Fenerbahçe, zaman zaman atağa da çıkarak rakibinin gol bulmasına izin vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.