Şarkikaraağaç'ta Geleceğin Futbolcuları Yetişecek

Süleyman Demirel Üniversitesi Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Kağan Ayanoğlu, 8-16 yaş grubu çocukları yeşil sahalara kazandırmak amacıyla futbol okulu açtıklarını bildirdi.

Ayanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği yaparak, üniversitenin ilçedeki yerleşkesinde bir futbol sahası oluşturduklarını ve bu sahada 8-16 yaş grubuna futbol eğitimi verileceğini söyledi.

Sahanın gerekli donanımının tamamlandığını belirten Ayanoğlu, futbol okuluna kayıt yaptıran öğrencilere haftanın 3 günü 3'er saat eğitim verileceğini kaydetti.

Projenin amacının Şarkikaraağaç'ta çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, yeteneklerini geliştirmek ve yeşil sahalara kazandırmak olduğunu vurgulayan Ayanoğlu, şöyle konuştu:

''Çocuklarımız ve gençlerimiz burada aldıkları teorik ve pratik eğitimlerle fizik ve moral yetenekler kazanacak. Bunun yanında teknik, taktik ve psikolojik yönlerden de gelişecek. Bu çalışmanın Türk ve Şarkikaraağaç futbolu için kazanç olmasını temenni ediyorum. Her öğrenci çalışmaları kendi yaş gruplarında yapacak, yetenekli futbolcu adayları kulübün altyapısında oluşturulacak elit gruplara dahil edilecek. Burada ayrıca büyük takımların dönem arasında yapılacak seçmelerine öğrencilerimizi göndermeyi hedefliyoruz. Bu açıdan öğrencilerimizin geleceği ve alacakları eğitimler bizler için büyük önem taşımaktadır.''

Futbol okulunda eğitimin Antrenör Arif Karadem tarafından verileceği kaydedildi .