Özbek Takımlar, Asya Şampiyonlar Ligi’ndeki İlk Puanlarıyla Tanıştı

Asya Şampiyonlar Ligi’nin mücadele eden Özbekistan’ın takımları ilk puanlarıyla tanıştı.

6 Mart’ta başlayan şampiyonada A, B ve E, gruplarında mücadele eden Özbek ekipler, dün oynanan grup ikinci tur maçlarında şampiyonadaki ilk puanlarını aldı.
A Grubu’nda yer alan Özbekistan’ın Nasaf takımı deplasmanda İran’ın İstiklal takımıyla golsüz berabere kalarak ilk puanı aldı. Nasaf, ilk maçında kendi sahasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin(BEA) El Cezire takımına 4-2 yenilmişti.
B Grubu’nda mücadele eden Özbekistan şampiyonadaki ikinci temsilcisi Pahtakor ise Taşkent’te oynanan karşılaşmada BAE’nin Baniyas takımıyla 1-1 berabere kaldı. Bu skorla Pahtakor şampiyonadaki ilk puanıyla tanışmış oldu. Pahtakor, deplasmanda oynadığı ilk maçında Suudi Arabistan’ın El İttihat takımına 4-0 gibi farklı bir skorla yenilmişti.
Şampiyonada E Grubu’nda mücadele eden Özbekistan’ın bir diğer takımı Bunyodkor ise sürpriz bir skora imza atarak Güney Kore’nin Pohang takımını deplasmanda 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla şampiyonadaki ilk üç puanıyla tanışan Bunyodkor, ilk grup maçında ise Avustralya’nın Adelaine United takımına 2-1yenilmişti.