Ankara Büyükşehir, Şampiyon Güreşçileri Evle Ödüllendirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda şampiyon olan ASKİ Sporlu güreşçiler; Rıza Kayaalp ve Taha Akgül’e birer daire verilmesi kararlaştırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 'in başkanlığında yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, Başkan Gökçek 'in şampiyon olan sporculara verilecek ödül önerisi görüşüldü. Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası 'nda şampiyon olan ASKİ Spor güreşçilerinden serbest ve grekoromenin 120 kiloda altın madalya sahibi Taha Akgül ile Rıza Kayaalp 'e birer daire verilmesi önerisi kabul edildi.

Yapılan değerlendirmede bu iki güreşçinin Türkiye 'nin göğsünü kabarttığı vurgulanarak Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Metropol A.Ş 'ye ait dairelerden birer adet alınarak verilmesi toplantıya katılan tüm üyelerin oy birliği ile kabul edildi.

SÜREYYA AYHAN DA DAİRESİNİ ALDI

Ayrıca, daha önce şampiyonlukları nedeniyle konut sözü verilen atlet Süreyya Ayhan 'a da daire verilmesi önerisi kabul edildi. Meclis toplantısında, yine Avrupa Güreş Şampiyonası 'nda ilk kez katıldığı şampiyonada büyük performans sergileyerek bronz madalya elde ederek 55 kilogramda Avrupa 3 'üncüsü olan Fatih Üçüncü 'ye para ödülü verilmesi de kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi aldığı bir başka kararla da, Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Spor ve ASKİ Spor sporcusu olup, uluslar arası müsabakalarda derece alan sporcuların isimleri ve başarıları, bilboard, raket pano ve otobüs ile metrodaki ilan panoları ile gazetelerde, onore edilmek üzere duyurulacak.