Bayanlardan Yeni Çanspor Yararına Kermes

Çanakkale Süper Amatör Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Çanspor’da yönetim kurulu üyelerinin eşleri tarafından kermes düzenlendi.

  Şahin Düğün Salonu 'nda gerçekleştirilen ve Çanlı bayanların büyük ilgi gösterdiği kermeste, Yeni Çanspor Yönetim Kurulu Üyeleri eşleri tarafından imece usulü hazırlanan kek, poğaça, pasta, kurabiye, mercimek köftesi, yaprak sarması ve keşkekten mönü, kermese katılan misafirlerin beğenisine sunularak cüzi bir fiyatta satıldı ve kulübe gelir sağlandı.

Düzenlenen kermesin açılış konuşması Yeni Çanspor Kulübü Sosyal Hizmetler Sorumlusu Ender Ege 'nin eşi Çan Lisesi Matematik Öğretmenlerinden Özlem Ege tarafından yapıldı. Ege, kulübün 66 yıllık tarihinde ilk defa Yeni Çansporlu bayan taraftarların gerçekleştirdiği dayanışma ve eğlenceye katılımları için tüm misafirlere teşekkür etti. Ege, yıllar boyu Çan 'ın en önemli spor aktivitesini gerçekleştiren Yeni Çanspor 'un bu yıl yine büyük heyecan ve çekişmeli geçen ligde ikinci sırada şampiyonluğun en güçlü adayı olarak yoluna devam ettiğini belirterek, “Yıllarca eşlerimizin futbol peşinden koştuklarında kendimizi hep ihmal edilmiş sandık ve bizlere daha fazla zaman ayırmalarını istedik. Futbol dünyasının eğlenceli ve sosyal olgu kavramını pek anlayamadığımızı itiraf etmek istiyorum. Ama mevzu Yeni Çanspor olduğunda ve eşlerimizle birlikte bu şehrin takımının maçlarını izlediğimizde içimizdeki gerçek spor ve futbol sevgisinin nasıl ateşlendiğini gördük. Yeni Çanspor 'umuzun aldığı başarılı sonuçlarla bu sevgi bir tutkuya dönmeye başladı. Takımımız bölgede parmakla gösterilen bir kulüp olmaya devam etikçe bizler de kulübümüz için neler yapabileceğimizi düşündük. Bunun neticesinde böyle bir günde birlikteyiz. Bayanlarımızın da artık ellerini taşın altına sokması gerektiğini ve sporun kadınlarla daha güzel ve anlamlı olacağını düşünüyoruz. Bizler sporun içinde oldukça şiddet ve küfrün önleneceğine ve gençlerin spora yönelmede ki arzularının artacağına inanıyoruz. Buna başlamanın en iyi yolunun herkesin ortak paydası ve sevdası Yeni Çanspor için bu birlikteliğin sağlanması doğru olacağına inandık. Sizlerde bizi bugünümüzde yalnız bırakmayarak maddi, manevi her türlü desteği verdiniz. Ayrıca bu bayanlar günü dolayısıyla bu yıl kaybettiğimiz, Belediye Başkanımız Abdurrahman Kuzu 'nun eşi rahmetli Gülfer Kuzu ve eski teknik direktörümüz Erdal Gül 'ün eşi sevgili Yasemin Gül hocamızı da rahmetle anıyoruz. Eğer yaşasalardı onlar da burada bizimle olacaktı. Ama onlarından şuanda yine burada aramızda olduğuna inanıyoruz. Biz de Yeni Çanspor bayanları olarak bu yıl canla başla çalışan yönetime, teknik kadroya ve futbolcularımıza olan inancımız tamdır. Artık böyle bir bayan dayanışmasından sonra bizleri kırmayacaklarına ve bu yılı şampiyon tamamlayarak, Çan 'ımızı Bölgesel Amatör Ligi 'nde başarıyla temsil edeceklerine gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Özlem Ege 'nin konuşmasının ardından kermese biletleriyle katılan bayanlar için yaklaşık 500 hediyenin dağıtıldığı hediye çekilişi yapıldı. Çan 'daki esnafların armağanlarının bulunduğu hediye çekilişinin ardından, Yeni Çanspor Genel Kaptanı ve Çan 'ın yerel sanatçısı Şahin Karademir ile oğlu Ozan Karademir 'in sahne aldığı kermeste tüm bayanlar doyasıya eğlendi.Yeni Çanspor Kuübü Yönetim Kurulu Üyelerinin eşlerince organize edilen ve yaklaşık 850 bayanın katıldığı kermese AK Parti ve CHP Kadın Kolları yöneticisi bayanların yanı sıra Çan Kaymakamı Hasan Gözen 'in eşi Şükran Gözen ile Kaleseramik Fabrikaları Çanakkale İli Mülki Erkan İlişkileri ve Şirket Sözcüsü Remzi Gula 'nın eşi Mürüvvet Gula da katılarak destekte bulundu.  

Kaynak: İHA