Üniversiteler Kros Şampiyonasında Mücadele Etti

Adana önemli spor organizasyonlarına Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Türkiye'nin seçkin üniversiteleri Merkez Park 'ta yapılan Türkiye Üniversiteler Kros Şampiyonasında mücadele etti. Erkeklerde 23, bayanlarda da 18 üniversiteden 214 sporcunun kıyasıya mücadele verdiği yarışlar öncesi düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 2013 'teki Türkiye Üniversite Spor Oyunlarına Adana olarak talip olduklarını açıkladı.

Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu 'nun Üniversite oyunlarının Adana 'da yapılması teklifinden mutlu olduklarını belirten Aldırmaz, “Gençlikle ilgili her konuda biz varız. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği içinde muhteşem işler başarıyor. Bunu da başarıyla yaparız” dedi.

Vali Yardımcısı Halis Aslan da Adana 'da böylesi önemli bir organizasyonun yapılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, sporculara başarılar diledi.

Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu ise Adana 'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ev sahipliğinden dolayı Adana 'ya teşekkür eden Prof. Dr. Sunguroğlu, “Büyük Önder Atatürk 'ün cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimizi elele yarışırken görmek mutluluk verici. Hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Merkez Park 'ta önce bayanlar yarışması gerçekleştirildi. 6 bin metre koşulan yarışlar sonunda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi birinci, Ankara Üniversitesi ikinci, Konya Selçuk Üniversitesi de üçüncü oldu. Bireysel dalda ise Eskişehir Anadolu Üniversitesinden Fadime Suna, Denizli Pamukkale Üniversitesi 'nden Esma Aydemir ikinci, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 'nden de Elif Karabulut üçüncü olarak kürsüye çıktı.

Erkeklerde ise yine Kütahya Dumlupınar Üniversitesi birinci, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ikinci, İstanbul Marmara Üniversitesi üçüncü oldu. Erkekler bireysel de Eskişehir Anadolu Üniversitesi 'nden Vedat Gönen birinci, Erzincan Üniversitesinden Sedat Günen ikinci, Aksaray Üniversitesi 'nden de Hasan Pak üçüncü olma başarısı gösterdi. Yarışmaya dereceye giren üniversitelere ve sporculara kupa ve madalyaları törenle verildi.