Türkiye Slovakya Maçının Ardından

Slovakya Milli Takımı Teknik Direktörü Michal Hipp, ''Bizim için önemli olan galip gelmektense, iyi bir oyun ortaya koymaktı.Bunu da gösterdiğimize inanıyorum'' dedi.

Hipp, 2-1 kazandıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmadan önce düşündüklerini oyuncularının aynen sahada gerçekleştirdiğini, doğru, dengeli bir savunma yapıp, gerekli anlarda hücuma gittiklerini söyledi.

Türkiye'nin taraftar desteğini de arkasına alarak baskı oluşturmaya çalışacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Hipp, bunu önlemek için rakibe dar alanda baskı kurduklarını belirtti. Karşılaşma öncesi toplantıda oyuncularına, ''Bu maçtan başarıyla ayrılmak için doğru ve hızlı hücumlar gerçekleştirmemiz gerekiyor'' dediğini dile getiren Hipp, şunları söyledi: ''Bizim için önemli olan galip gelmektense iyi bir oyun ortaya koymaktı. Bunu da gösterdiğimize inanıyorum. Maçın ilk 20 dakikasında oyunda denge vardı, hatta biz biraz daha üstündük. Skorun bireysel becerilerle değişeceği anlaşıldı.

Stoch ve Weiss de bireysel yetenekleriyle bunu başardı. İkinci yarıda rakip üstümüze gelmesine rağmen oyunu iyi tuttuk ve fazla pozisyon vermedik. Attığımız 2 golün yanı sıra bulduğumuz 4-5 pozisyon vardı. Bunları değerlendirsek, fark daha fazla olabilirdi.'' Hipp, genel anlamda takımının sergilediği futboldan memnun olduğunu dile getirerek, ''Elemelerde bu şekilde oynamış olsaydık, yerimiz Avrupa şampiyonası olabilirdi. Maçın geneline bakarsak, galibiyeti biz hak ettik'' diye konuştu.

Kaynak: AA