TFFBaşkanı Demirören: Kanayan Parmağı Kesmek Zorundayız

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) düzenlenen törenle Yıldırım Demirören başkanlık görevini, bu görevi vekaleten sürdüren Hüsnü Güreli'den devraldı.

Demirören, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada Türk futbolundaki sorunların ertelendikçe büyüdüğünü belirterek, 'Biz de bir an evvel kanayan parmağı kesmek zorundayız. ' dedi.

TFF'nin İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilen devir teslim törenine, olağanüstü genel kurulda TFF Başkanlığı'na seçilen Yıldırım Demirören ile başkanlığı genel kurula kadar vekaleten yürüten Hüsnü Güreli katıldı.

Hüsnü Güreli devir teslim sırasında yaptığı açıklamada, Yıldırım Demirören'le geçmiş dönemlerde beraber çalıştıklarını hatırlatarak, 'Dostluğundan ve arkadaşlığından emin olduğum onur duyduğum sayın Demirören 'in bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inancımız tamdır. ' diye konuştu.

Geçiş sürecinde mevcut işlemleri yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Güreli, 'Çok güzel bir seçim ortamında Türk futbolunun içinde bulunduğu sorunları çözmek için sizler göreve geldiniz. Tabii TFF, Türkiye 'de futbolun geleceğinden sorumlu bir kurum. Eğitim ve tesisleşmede çağdaş hamleler yapmak zorunda. Üst düzey antrenörlerin eğitiminde katkıda bulunmak zorunda. Genç futbolcuların gelişimine odaklanmak zorunda. 2028 projesinde bugün 6 yaşında olan bir çocuğun gelecekte nasıl Türk Milli Takımı 'nda oynaması gerektiğini ve futbolun, Türkiye 'de yaygınlaşmasına ön ayak olmak zorunda. Ve aynı zamanda Avrupa 'da ve Türkiye 'de büyüyen futbol ekonomisini, karlı bir biçimde ayakta tutmak zorunda olan bir kuruluş. ' şeklinde konuştu.

Yeni federasyonun ve bundan sonraki yönetimlerin yapması gereken en önemli işlerden birinin mali disiplinin sağlanarak bu çok önemli sektörün güçlü bir şekilde ayakta kalmasını sağlamak olduğunu aktaran Güreli, 'Bunu da bu federasyonumuzun çok rahatlıkla yapacağından emin olarak yönetimi, sayın başkana ve siz değerli yöneticilere huzur içinde devrediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. ' ifadelerini kullandı.

TEK GAYEMİZ TÜRK FUTBOLUNU EN İYİ YERLERE TAŞIMAKTIR
Güreli'nin konuşmasının ardından söz alan başkan Yıldırım Demirören de tek gayelerinin Türk futbolunu en iyi yerlere taşımak olduğunu söyledi.

Demirören, eskiden olduğu gibi futboldaki sevgiyi kazandırmak istediklerini belirterek, 'Elimizden geleni yapacağız. Biraz sabır; ama bu sorunların hepsini ben ve yönetici arkadaşlarımın çözeceğine inanıyoruz. Çünkü çözülmesi gerekiyor. Sorunlar ertelendikçe hep büyüyor. Biz de bir an evvel kanayan parmağı kesmek zorundayız. Kesin radikal kararlar alarak süreci bitirmek zorunda olduğumuza inanıyorum. ' şeklinde konuştu.

DEMİRÖREN'DEN KOLTUK ESPRİSİ
Bu arada devir teslim töreninde Güreli'ye plaket veren Yıldırım Demirören, esprili bir şekilde, 'Sen bana koltuk verirsin, ben sana plaket. ' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Demirören, 'Kanayan parmağı kesmek zorundayız ' ifadesiyle neyi kast ettiğinin sorulması üzerine, Türk futbolunun içinde bulunduğu süreçten bahsettiğini kaydederek, 'Türk futbolu, güllük gülistanlık değil. ' cevabını verdi.