Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonasının Açılış Seremonisi Yapıldı

Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası’nın açılış seremonisi Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

İstanbul 'dan gelen zihinsel engelliler mehter takımı protokol dahil herkesi ayağa kaldırırken, gecenin finalini Havuç yaptıErzurum 'da yapılacak olan Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası 'nın açılışı muhteşem oldu. Cemal Gürsel Spor Salonu 'nu dolduran Erzurumlular, 15 gün içinde iki büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 'ın destek mesajlarının okunmasıyla başlayan gece, Türkiye, Erzurum ve şampiyona ile ilgili kısa görselin ardından sporcular ülke bayrakları ile birlikte salona girmesiyle devam etti. Şampiyonanın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş, “Bu akşam burada oldukça heyecanlı bir gece yaşıyoruz. Özel çocuklarımız, aileleri, yurt dışından gelen antrenörler, sporcular hepiniz hoş geldiniz. Dünya Kayak Şampiyonası 'nı Türkiye 'de ilk defa düzenliyoruz. Bizler her yerde her zaman varız. Bundan sonraki süreçte de var olmaya devam edeceğiz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Doğup büyüdüğüm yer olan Erzurum 'a böyle bir organizasyonla geldiğim için de ayrıca mutluyum. Bizi şereflendirdiğiniz için tekrar teşekkür ederim” dedi.

SMEDLEY: YARIŞLARA BEKLİYORUZ

INAS Başkanı Geoff Smedley ise “INAS temsilcisi olarak burada bulunmanın büyük onurunu yaşıyorum. Türkiye INAS 'ın en yeni üyelerinden biri olmasına rağmen büyük bir aşama kaydetti. Dünyanın her yerinde birçok organizasyon yapılıyor. INAS olarak bu organizasyonlara destek vermek en büyük arzumuz. Bildiğiniz üzere sporcularımız performanslarını Londra 'daki Engelliler Olimpiyatlarında gösterme fırsatı bulacaklar. Çocuklarınızı buraya gönderdiğiniz için teşekkür ederim. Sporcuların performanslarından büyük keyif alacağınızı düşünüyor, sizleri yarışlara bekliyoruz” diye konuştu.

KÜÇÜKLER: ERZURUM KAYAĞIN MERKEZİ OLDU

Şampiyonaya ev sahipliği yapan Erzurum 'un Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, “Bugün burada büyük bir organizasyon düzenleniyor. Şehir artık kayak anlamında dünyaya açılmış durumda. Erzurum 'da bu tür organizasyonlar sürekli devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

VALİ ÖZTÜRK: ÖZEL ŞAMPİYONA ÖZEL ŞEHİRDE OLMALIYDI


Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise, “Erzurum artık Türkiye 'nin ilklerini yapmaya alışmış bir şehir oldu. Özel bir şampiyonanın, özel bir şehirde olması kadar doğal bir şey olamazdı zaten. Türkiye engelliler konusunda hızlı adımlar atmaya başladı. Bunun örneğini de bu gece burada görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MEHTER TAKIMI COŞTURDU

Konuşmaların ardından yapılan gösterilere İstanbul 'dan gelen mehter takımı damga vurdu. İstanbul Büyük şehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Zihinsel Engelliler Mehter Takımı, bir birinden güzel parçaları seslendirirken, davulcu adeta tek başına şov yaptı. Protokol tribünü başta olmak üzere, sporcular ve salonu dolduran binlerce kişiye coşkulu dakikalar yaşatan grup, dakikalarca ayakta alkışlandı. Bu sırada INAS Başkanı Dr. Geoff Smedley 'in dahi yerinde duramadığı meraklı gözlerden kaçmadı. Erzurum ve Atatürk Üniversitesi folklor ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra, özürlüler okullarından davet edilen çeşitli grupların gösterileri de ilgiyle takip edildi.

KAPANIŞI HAVUÇ YAPTI

Gecenin kapanışını ise Türkiye 'nin “Çocuklar Duymasın” dizisinden tanıdığı Havuç (Furkan Kızılay) yaptı. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Furkan, “Erzurum 'da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ben bu tip organizasyonlara her zaman destek verdim, vermeye de devam edeceğim. Bu oluşumun baş mimarı Sayın Federasyon Başkanı Gürdal Bey 'e teşekkür ediyorum. Her projede yanında olacağım” diye konuştu. Sevilen parçalarıyla salonu ayağa kaldıran Furkan, bütün sporcuları piste davet ederek coşkulu dakikalar yaşattı.

Kaynak: İHA