Minik Tenisci Alican Şeker, 19 Sporcu Arasında 9’uncu Oldu

Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu’nun 11 yaşındaki masa tenisi sporcusu Alican Şeker, Romanya'da düzenlenen Eurokids Uluslararası Kampı’ndan gururlu döndü.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu 2011-2012 yılı faaliyet programında yer alan ve Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) tarafından 18-24 Şubat tarihleri arasında Romanya'da gerçekleştirilen olan Eurokids Uluslararası Kampı'nda Türkiye'yi temsil eden Alican Şeker, kampın en küçük sporcusu olarak katıldığı turnuvada 19 sporcu arasından 9 'uncu oldu.

Eurokids Başantrenörü Hırvat Branka Batinic 'in Alican için, 'Yetenek ve oyun zekasını aynı anda kullanabilen, geleceği çok parlak bir sporcu. 'ifadesini kullandı. Rahime Batu İlköğretim Okulu Müdürü Haşim Tezcan, Türkiye ve Malatya 'yı Romanya 'da başarıyla temsil eden öğrencilerini kutladı.

Türkiye 'den Alican ile birlikte bir bayan masa teniscisinin kampa davet edildiğini belirten Tezcan, şöyle devam etti:

“Avrupa Masa Tenisi Birliği 'nin, geleceğin masa tenisi sporcularının yetiştirilmesi kapsamında düzenlediği organizasyona ülkesinde yaş grubunda en iyi sporcuların davet edildi. Türkiye 'den Alican Şeker ile Fenerbahçeli masa tenisçi Gülpembe Özkaya katıldı. Öğrencimiz uluslararası bir organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Okulumuz 5. Sınıf öğrencisi olan Alican Şeker ders ve sporda aynı anda başarılı olunduğunu gösterdi, kendisini kutluyorum.'

11 yaşındaki Alican Şeker ise 'Romanya'da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bu gelecekteki hayatım için önemli bir tecrübe oldu. Haftada 6 gün antrenman yapıyorum. Planlarıma antrenman saatine göre ayarlıyor, sistemli bir şekilde çalışıyorum.” dedi.

Genç yetenek Alican Şeker spordaki başarısının yanında eğitimdeki dereceleriyle de dikkat çekiyor. Minik sporcu, Milli Eğitim Bakanlığının il bazında yaptığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) denemesinde tüm sorulara cevap verip il birincisi oldu.

Hem masa tenisi antrenmanlarını aksatmadan devam ettiren Alican Şeker derslerinde de aynı başarıyı sağlayarak spor ve eğitimde aynı anda başarılı olunabileceğini gösterdi.