'Meteorlar''ın Performansı Geçen Sezonu

Bank Asya 1.Lig'e ilk kez yükseldiği geçen sezon, play-off oynama başarısı gösteren ve 23. hafta sonunda 3. sırada yer alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu sezon ise kümede kalma mücadelesi veriyor.

''Meteorlar'' diye anılan Kütahya temsilcisi, geçen sezon 23. hafta sonunda oynadığı 21 karşılaşmada 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgiyle 37 puan toplayıp averajla 3. sırada yer aldı. Başarısını sonraki haftalarda da sürdüren kırmızı-siyahlılar, sezonu 6. sırada tamamlayıp play-off oynama hakkını elde ederek, yarı finalde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a elenip Spor Toto Süper Lig'in kapısından döndü. Bu sezon öncesi teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırıp takımın başına Coşkun Demirbakan'ı getiren TKİ Tavşanlı Linyitspor, geçen sezondan kadrosunda sadece 7 oyuncuyu tutarak 18 futbolcu transfer etti. Sezonun 16 maçlık ilk bölümü sonunda Coşkun Demirbakan'ı gönderip takımı Spor Toto 3. Lig'den Spor Toto 2. Lig'e çıkaran Cengiz Seçsev'i göreve getiren Kütahya temsilcisi, geride kalan 23 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 yenilgiyle 28 puan aldı. Bu performansıyla geçen sezonu aratan kırmızı-siyahlılar, İstanbul Güngörenspor ve Sakaryaspor'un ardından en fazla yenilen 3. takım olarak 13. sırada küme düşmeme mücadelesi yapmak zorunda kaldı. TKİ Tavşanlı Linyitspor, 18 maçlık ikinci bölümün ilk 3 maçında 9, kalan 4 maçında ise 1 puan alabilmesiyle de dikkati çekti. Lider Elazığspor ile ligin en az berabere kalan iki takımından biri olan TKİ Tavşanlı Linyitspor, iç sahada da umduğunu bulamadı. TKİ Tavşanlı Linyitspor, küme düşme hattındaki Sakaryaspor'dan sadece 4 puan fazla toplayarak sahasında 14 puan elde etti. Rakip sahalarda daha başarılı görünen TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmandaki her 3 maçından birini kazandı. Kütahya temsilcisi, deplasmanlardaki 14 puanıyla deplasmanlardaki en başarılı 9. takım oldu.

CEZALILAR TEKNİK HEYETİ DÜŞÜNDÜRÜYOR

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un, 3 Mart'ta sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor karşılaşmasına kart cezaları yüzünden 4 as oyuncusundan yoksun çıkacak olması teknik heyeti düşündürüyor. Geçen hafta sonu İzmir'deki Karşıyaka maçında kırmızı kart gören kaleci Yavuz Eraydın ile sarı kart cezalıları Serkan Özsoy, Şener Aşkaroğlu ve Mehmet Besler, Çaykur Rizespor'a karşı forma giyemeyecek. Kırmızı-siyahlı ekipte Çaykur Rizespor maçı öncesi İsmail Dinler, Ahmet Yakak, Semavi Özgür, Abdi Aktaş ve Ümit Tütünci de sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Kaynak: AA