Manisaspor'da, Erginer Görevine Başladı

Kulüp Başkanı Yaralı: ''Bu ligde yine kalıcı olacağız'' Teknik direktör Erginer: ''Şartlar ne olursa olsun, Manisaspor seneye Süper Lig'de bulunmak için sonuna kadar mücadele edecek ve bunu başaracaktır'' MANİSA Manisaspor'da, Ümit Özat'tan boşalan teknik direktörlüğe getirilen Reha Erginer, görevine başladı

Kulüp Başkanı Kenan Yaralı ve yeni teknik direktör Reha Erginer, Tarık Almış Spor Tesislerinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralı, takım olarak bir girdabın içine girdiklerini, ancak bu kaos ortamından, zor durumdan çıkmak için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Ligde hepsi final niteliğinde 6 önemli maçın kendilerini beklediğini ifade eden Yaralı, şunları kaydetti:

''Sonunda bu ligde yine kalıcı olacağız. Önümüzde 6 maçımız var, hepsi de final ama en önemlisi bu hafta oynayacağımız maç. Hocamızın da ilk maçı, inşallah onun da teknik direktörlük kariyerinde, bu bir milat olarak hayırlı bir şeydir. Belki de onun bu kariyerine başlaması için bu raddelere kadar geldik, sebep odur...Ben öyle temenni ediyorum. Cenab-ı Allah da yardım edecek. Çünkü hiçbir zaman art niyetimiz olmadı. Buradan da yüzümüzün akıyla çıkacağız. İnşallah namusumuzla ve hayırlısıyla ligin sonunda gülen taraf olacağız.''

Yaralı, bu düşüncelerle yeni teknik direktörleri ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladıklarına işaret ederek, ''Yeni sezon başında da ona göre yapılanmaya giderek, bugüne kadar yapılan hataları, kusurlarımızı göreceğiz'' dedi. Gazetecilerin sezon sonunda yapılacak kongre için başkanlık adaylarına ilişkin sorusu üzerine, yorum yapmak istemediğini ifade eden Yaralı, kendisi için tek önemli şeyin Manisaspor olduğunu söyledi.

Yaralı, ''Kongre haziran ayında. Ne o konuları düşünecek, kaybedecek zamanım var ne de yorum yapacak zamanım. Şu an önümüzdeki tek şey Manisaspor. Tek hedefimiz Süper Lig'de bu işi yüzümüzün akıyla ve bileğimizin gücüyle meydana çıkarmaktır'' dedi.

''Yandık bittik edebiyatının anlamı yok''


Teknik direktör Reha Erginer ise Manisaspor'un zor bir süreçten geçtiğini, ancak ''yandık, bittik edebiyatı'' yapmanın da hiçbir anlamı olmadığını söyledi. Önlerinde hem uzun hem de kısa sayabilecek 6 haftanın bulunduğuna işaret eden Erginer, ''Biz her türlü güçlüğe rağmen 6 hafta sonunda, bugünkü konumda olmayacağız. Bunu söylememin nedeni, takıma ve oyuncularıma inanıyorum. Şartlar ne olursa olsun, Manisaspor takımı seneye Süper Lig'de bulunmak için sonuna kadar mücadele edecek ve bunu başaracaktır. Buna şüphem yok'' dedi. Erginer, gazetecilerin Manisaspor'da daha önce yardımcı antrenör olarak olarak görev yaptığı döneme ilişkin bir sorusu üzerine, takımın bundan önce daha zor günler yaşadığını ifade etti.

Bu sezonki kötü gidişatın, ne oyuncuların kalitesiyle ne de karakteriyle doğru orantılı olduğunu dile getiren Erginer, şöyle konuştu:

''Açıklanmayacak bir kötü gidişat var, biz bunu tersine çevireceğiz. Bundan bir önceki 6 haftalık periyota baktığınız zaman, hangi takımların kaç puanla nerede olduğunu, şimdi nerede olduklarını görürsünüz. Aynı şeyi Manisaspor da başaracak güçte. 6 hafta sonunda o periyotu biz yakalayacağız ve düşme potasının üstünde bu ligi tamamlayacağız. Ekip olarak buna inanıyoruz. Bugünden itibaren yeni bir sayfa açtık. Buna ne derseniz deyin. Bu bir kurtuluş savaşıdır ama 6 hafta sonra burada olmayacağız.'' Bu arada Reha Erginer'in yardımcılıklarını Ümit Şengül, İlker Yanar, Kazım Akgün ve Veysel Atargil'in yapacağı bildirildi.

Kaynak: AA