Kayserispor, 6 Haftanın 4’ünde Düşme Korkusu Yaşayan Takımlarla Oynayacak

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayserispor, sezon sonuna kalan 6 haftanın 4’ünde puan olarak kendisinden altta ve düşme korkusu yaşayan takımlarla karşılaşacak.

Sarı - kırmızılı ekip, 2 maçını ise üst sıraları zorlayan takımlarla oynayacak.

Kayserispor, bu sezon istediği performansı bir türlü gösteremedi. Sezona 'ilk 4 takım arasına girme ' hedefiyle başlayan sarı - kırmızılı ekip, maçlarda aldığı kötü sonuçlarla bu hedefinden uzaklaştı. Devre arasına 25 puanla ve 7. sırada giren Kayserispor, ikinci yarı ise aynı performansı gösteremedi. Son 5 haftadır galibiyet yüzü görmeyen sarı - kırmızılı ekip, 28. hafta sonunda 34 puanla ligin 13. sırasına geriledi.

Sarı - kırmızılı ekibi, kalan 6 haftanın 4 'ünde de ligden düşme korkusu yaşayan zorlu rakipler bekliyor olacak. Önümüzdeki pazar günü düşme potasındaki üçüncü takım Manisaspor 'u ağırlayacak olan Kayserispor, daha sonra üst sıralardaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor 'a konuk olacak. Ligin 31. haftasında ise yine düşme potasındaki ikinci takım Samsunspor ile karşılaşacak.

Kayserispor, ligin ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayan ve tehlikeli bölgeden uzaklaşan kendisiyle aynı puana sahip olduğu Kardemir D. Ç. Karabükspor ile karşılaşacak. Sarı - kırmızılı ekip, üst sıralardaki Eskişehirspor maçı sonrası deplasmanda oynayacağı düşmesi kesinleşen MKE Ankaragücü maçıyla sezonu tamamlayacak.

Takım olarak iyi futbol oynadıklarını ifade eden Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arvaledze, ancak en büyük eksiklerinin bu maçları kazanamamak olduğunu söyledi. Şota, kalan haftalarda bütün maçları firesiz tamamlamak istediklerini vurguladı.