İzmit Belediyesi Gençlere Sporla Ulaştı

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi ortaklığında “Yerelde Yaşayan Gençlere Spor ile Ulaşmak ve Hayatlarını Değiştirmek İçin İlham Kaynağı Olmak” semineri yapıldı.

Etkinlik KOÜ BESYO Seminer Salonu 'nda gerçekleşti. İzmit Belediyesi Dış İlişkiler Birim Sorumlusu Ömer Kaya 'nın yönettiği seminerin konuşmacıları İngiltere 'nin Bolton Wanderers takımı altyapı antrenörleri Ben Laycock ve Paul Makinson 'du. Katılımın oldukça yüksek olduğu semineri takip edenler arasında Kocaeli Üniversitesi BESYO Müdürü .Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, Kartepe İlçe Gençlik Spor Müdürü Erol Arutan, Kocaeli Antreörler Derneği Başkanı Remzi Demirel, Kocaelispor 'un eski futbolcularından Bülent Baturman ve Faruk Sarman, Kocaeli Okul Futbol İl Koordinatörü Göksel Argun da yer aldı.

Ben Laycock ve Paul Makinson yaptıkları konuşmada spor sayesinde dezavantajlı grupların topluma kazandırılabileceğine dikkat çekerek, ” İngiltere 'deki altyapı hocaları aynı zamanda dezavantajlı grupların topluma entegrasyonunda görev alırlar. Türkiye 'de de böyle bir uygulama olursa bir çok dezavantajlı kişi spor sayesinde topluma daha yararlı kişiler olur” dediler. Seminer sonunda Paul Makinson tarafından katılımcılara yönelik uygulamalı bir eğitim verildi.

Kaynak: İHA