Hipp: Weiss ve Stoch’un Bireysel Becerileriyle Kazandık

Slovakya Teknik Direktörü Michal Hipp, Türkiye karşısında elde ettikleri 2-1’lik galibiyeti Weiss ve Stoch’un bireysel becerileri ile kazandıklarını söyledi.

Bursa Atatürk Stadı 'nda oynanan maçın ardından açıklamalarda bulunan Hipp, şunları dile getirdi: “Maçan önce düşündüklerimi aynen gerçekleştirdik, hem doğru dengeli bir savunma ortay koyduk hem de doğru hücum yaptık. Maç öncesi düşündüklerimizi aynen yaptık. Rakip takımın kendi taraftarı önünde biriz daha baskılı oynayacağını biliyorduk. Performansınızı dar alanda savunma üzerine kurduk. Maç öncesi oyuncularıma, bu maçtan galip ayrılmanın tek yolunun doğru savunma ve hızlı hücumla gol aramakla olacağını söyledim.”

“İYİ OYNAMAK ÖNEMLİYDİ”

“Galip gelmektense iyi bir oyun ortaya koymamız önemliydi.” diyen Hipp, sözlerine şöyle devam etti: “Bunu da maç içinde gösterdiğimize inanıyorum. Maçın ilk 20 dakikası içinde gayet dengeli bir oyun vardı. Hatta biz biraz daha üstündük. Golü bulduktan sonra rakip biraz daha üstümüze geldi. Kontrataklarla gol bulmaya çalıştık. Ve maçın genelinde de dengeli bir oyun vardı.”

Bireysel becerilerle oyunun değişeceğini düşündüklerini aktaran Hipp, şöyle devam etti: “Nitelim burada Weiss ve Stoch 'un bireysel yeteneklerinin bize galibiyeti getirdiğini söyleyebiliriz. Oyuncularım her ne kadar sık bir araya gelmeseler de milli takımımızın dar alanda compakt oyununun bize galibiyeti getirdiğini söyleyebilirim.”