Hentbolcu Yeliz Özel Ehf'nin Manşetinde

Romanya’nın CS Oltchim Râmnicu Vâlcea takımında forma giyen Bayan Milli Takımı'nın yıldızı Yeliz Özel, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF)’nun resmi sitesi ehf-euro.com’a değerlendirmelerde bulundu.

Yeliz Özel, Türk hentbolunun gelişimi ve Bayanlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde Milli Takımı'nın oynayacağı Litvanya maçlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Yeliz, Hollanda 'da düzenlenecek olan Bayanlar Avrupa Şampiyonası 'na Türk Milli Takımı'nın iyi başlamasının takımı nasıl etkilediği yönündeki soruya, şöyle cevap verdi:

“Grup elemelerindeki ilk maçta Fransa 'ya kaybettik ama bu bizi hırslandırdı ve ikinci maçta Türkiye 'de Makedonya 'yı mağlup ederek ilk 2 puanımızı aldı. Takımdaki atmosfer mükemmel ve Şampiyonaya katılmak için büyük şansımız olduğuna inanıyorum.

İyi bir durumdayız ve Litvanya maçlarını kazanacağımıza inanıyoruz. Bu karşılaşmaların kazanılması bizi grupta çok iyi bir yere getirecek. Ancak Litvanya maçları kolay olmayacak. Ama biz Hollanda 'da olmak istiyoruz ve gelecek maçlar için elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız.”

Fransa ve Makedonya maçlarında iyi bir performans sergileyen Yeliz Özel, bu maçlarda Milli Takım'ın nasıl bir hentbol oynadığı şeklindeki soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

“Avrupa 'da hala elit bir takım olamadık ama kazanılacak zaferler için arzuluyuz. Gruptaki rakiplerimizden Fransa şu anda dünyada köklü bir takım. Üst üste iki Dünya Şampiyonası finallerinde oynadılar ancak şu an o performanslarından uzaklar. Grup maçlarında bizi ve Litvanya 'yı yenerek avantaj sağladılar.

Makedonya da çok iyi bir takım, ama biz ilk maçta son derece iyi bir oyundan sonra onlara karşı avantajı sağladık. Biz bu ilk maçta taraftarımızın da desteğiyle sahada galibiyet için her şeyimizi verdik ve kazandık. Yine deplasmanda da Makedonya 'yı yine mağlup etmek istiyoruz.”

Mart ayında Milli Takımı'nın oynayacağı Litvanya maçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeliz, oynanacak iki maçtan alınacak 4 puan Avrupa Şampiyonası hedeflerine kendilerini bir adım daha yaklaştıracağını söylerken, rakibin ilk iki maçını kaybetmiş olmalarının kendilerini rehavete sokmayacağını ve galibiyete uzanacaklarından emin olduklarını belirtti.

Türk hentboluyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan milli hentbolcu, hentbolun Türkiye 'de futbol, ​​voleybol ve basketbol gibi popüler olmadığını ancak son birkaç yıldır büyük ilerleme yaşandığını kaydetti. Türk sporunun iki güçlü kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe 'nin de hentbol için önemli yatırım yapacağının belirtildiğini söyleyen Yeliz, bunun Türkiye'de hentbolun doğru yolda olduğu anlamına geleceğini ifade etti.

Maddi kaynakların sporda başarıyı getirdiğini anlatan Yeliz Özel, büyük takımların, çocukların dikkatini çekerek hentbola ilgisini artıracağını ve hentbolun bu sayede daha da popüler bir spor dalı olabileceğini belirterek, “Kim bilir, belki bir gün Türkiye'de bir EHF Avrupa Şampiyonası kazanma şansına gerçekten sahip olur.” diye konuştu.

Yeliz Özel son olarak EHF EURO 2012 'ye katılma şanslarının yüksek olduğunu da ileri sürerek, “Gruptaki en büyük rakibimiz Makedonya 'ya karşı bir avantajımız var. Tüm takım arkadaşlarım bunu biliyor ve biz Hollanda 'ya gitmek için elimizden geleni yapmak için kendimize söz verdik.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.