Haberlerde En Çok Fernandes’in Adı Var

En popüler sporcu listesinin zirvesini yeni isimler kaptı.Haberlerde en çok Fernandes’in adı var. Geçtiğimiz ay spor sayfalarında çıkan haberlerde en çok adı geçen sporcu Beşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes oldu.

Interpress 'in ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan Şubat ayı araştırmasında, siyah - beyazlı takımın oyun kurucusu Fernandes 'in, yazılı basında yayınlanan bin 287 haberde isminin geçtiği belirlendi. Ayın en popüler sporcu listesinde ikinci sırada, Galatasaray 'ın İsveç 'li santraforu Johan Elmander bin 169 haberle yer alırken, Fenerbahçe 'nin Slovak oyuncusu Miroslav Stoch bin 115 haberle üçüncü oldu.

Beşiktaş 'ın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma bin 103 haberle dördüncü sırayı alırken, siyah - beyazlı takımın forvet oyuncusu Hugo Almeida ise bin 72 haberle beşinci oldu.

EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP FENERBAHÇE
Spor sayfalarındaki haber adetlerine göre her ay hazırlanan raporda, haberlerde en çok ismi geçen spor kulübü Fenerbahçe oldu. Sarı – lacivertli kulübün faaliyet gösterdiği tüm spor dalları dahil Şubat ayında 11 bin 95 haberde isminin yer aldığı belirlendi.

İkinci sırada 10 bin 724 haber ile Beşiktaş yer alırken, Galatasaray adının geçtiği 9 bin 970 haberle üçüncü oldu. Aynı listede Trabzonspor çıkan 7 bin 867 haberle dördüncü sırayı aldı. Türkiye Süper Ligi 'nde geçtiğimiz ay 4 bin haber barajını aşan kulüpler Bursaspor, Orduspor ve Kayserispor oldurken, Antalyaspor, Sivasspor, Ankaragücü ve Eskişehirspor 'da 3 bin haberi aşan kulüpler arasında yer alıdlar.

FATİH TERİM EN ÇOK HABER OLAN TEKNİK DİREKTÖR
Şubat ayında spor sayfalarında en çok haberde ismi geçen teknik direktör sıralamasında ise ilk sırada bu sezon yeniden Galatasaray 'ın başına geçen Fatih Terim bin 218 haberle yer aldı.

Trabzonspor 'un Teknik Direktörü Şenol Güneş, bin 87 haberde ismi geçerek ikinci sırayı alırken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise bin 39 haberle üçüncü oldu. Beşiktaş 'ın Portekizli çalıştırıcısı Carlos Carvalhal 904 haber ile dördüncü olurken, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da 615 haberle beşinci oldu.