Fenerbahçe Universal: 3 - Rabıta Bakü: 0

CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında, Burhan Felek Spor Salonu’nda Rabita Bakü ile karşılaşan Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımı, rakibini bir kez daha 3 - 0 mağlup ederek, 4’lü finale yükseldi.

Sarı - lacivertli ekip bu galibiyetle üst üste 3. kez Final Four 'a kalma başarısı gösterirken, oyuncular maçın ardından galibiyeti taraftarla kutladı. Karşılaşmayı Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyelerinden Yasemin Merçil, Hakan Dinçay, Ünal Uzun ve Turan Şahin 'in yanı sıra Profesyonel Futbol Takımı'nın kaptanı Alex De Souza ile Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı'nın oyuncusu Cappie Pondexter de izledi.


Sanja Starovic 'in sayılarıyla oyuna hızlı başlayan konuk takım, ilk teknik molayı 7 - 8 önde geçmesine rağmen kaptanı Natalya Mammadova 'nın üst üste gelen hatalarıyla bir anda oyundan koptu ve skor 10 - 8 olduğunda bir mola kullandı. Bu andan itibaren sahneye çıkan Fenerbahçe Universal 'in Koreli yıldızı Yeon Koung Kim, rakip defansı adeta sürklase etti ve takımının seti rahat bir şekilde 25 - 20 kazanmasını sağladı.


Rabita ikinci sete iyi başladıysa da sarı - lacivertli ekip önce 2 - 5 'te mola alıp toparlandı ve 6 - 6 'da rakibini yakalamayı başardı. Skor 9 - 10 iken Logan Tom 'un servis turunda Azerbaycan temsilcisine nefes dahi aldırmayan Fenerbahçe Universal, oyunu özellikle Kim ile domine etti ve peş peşe aldığı 7 sayıyla ikinci teknik molaya 16 - 10 önde girdi. Oyunun geri kalanında Rabita 'nın tüm hamlelerine cevap veren Fenerbahçe Universal bu bölümü de 25 - 17 kazanarak durumu 2-0 yaptı.


Üçüncü sete daha iyi başlayan Fenerbahçe Universal, 6 - 3 olsa da toparlanan Rabita, Fenerbahçe Universal'ı 11 'de yakaladı, sonrasında da 14 - 11 'lik üstünlüğü elde etti. Ancak motivasyonu üst düzeyde olan Fenerbahçe Universal, rakibini bir kez daha baskı altına aldı ve ikinci teknik molaya 16 - 15 önde girdi. Setin sonlarına doğru temposunu iyice arttıran sarı - lacivertli ekip, 30 dakika süren seti 25 - 20, toplam 82 dakika süren maçı da 3 - 0 kazanarak bir kez daha dörtlü finale yükselmeyi başardı.