Eski Milli Futbolcu Endersert Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bursa'daki evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden milli takımın eski kaptanı, İnegölspor eski teknik direktörlerinden Hayrettin Endersert, cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Hayrettin Endersert'in (62) cenazesi Bursa'dan İnegöl'e getirilirken, ilk tören İnegölspor Sosyal Tesislerinde düzenlendi. Üzerine bordo-beyazlı forma örtülen cenaze, cenaze aracından indirilerek omuzlarda tesisler önündeki tören alanına getirildi. Buradaki törene Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye eski Başkanı Cemal Arık, İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Bursasporyönetimi kurulu üyesi Recep Bölükbaşı, Genel Müdürvekili İsmail Özdemir, Bursaspor Yardımcı Antrenörü Mutlu Topçu, İnegölspor eski başkanları, Endersert'in takım arkadaşları ve yetiştirdiği futbolcular İlçe Gençlik Spor Müdürü Osman Gümüş, İnegölspor Teknik Direktörü Taşın Güngör ve yardımcıları Teknik Menajer İsmail Güldüren katıldılar.

İnegöl Belediye Başkanı ve İnegölspor Onursal Başkanı Alinur Aktaş, 'Hepimiz için çizilen ömür neyse onu yaşamak zorundayız. Belki burada hocamla alakalı en az anı anlatması gereken benim. Yaş itibariyle veya onunla çok anı yaşamış bir insan değilim. Burada eski başkanlarımızı, ağabeylerimizi görüyorum. Onların anlattıkların birçoğuna da şahit oldum. Devre arasına malum 1-0 yenik girmiştik. Hocam yanıma oturdu. 'Başka orta saha olmadan bu iş almaz. Gol atmak için orta sahanın çalışması lazım' dedi. Yaniaklımda Hayrettin Endersert, her zaman çok efendi, çok sakin, mülayim, asla içinde riya olmayan, kendi halinde çok sevimli bir adam. Ben hakkımı helal ediyorum. Kendisiyle alakalı çok güzel hikayeler dinledim. Ama sözün özü Hayrettin hoca adam gibi adamdı. Çok iyi bir adamdı ' dedi.

Çimen Cami İmamı Cabbar Uzun'un duasının ardından Endersert'in cenazesi İshakpaşa Camiine götürüldü. İnegölspor tesislerindeki törenin ardından İshakpaşa Camiine getirilen Hayrettin Endersert'in cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kavaklaraltı mezarlığında toprağa verildi

ENDERSERT KİMDİR?

9 Temmuz 1950 yılında İnegöl'de doğdu. Futbola 13 yaşında İnegöl Demirspor'da başladı. İnegöl İdmanyurdun'da yıldızı parlayan Hayrettin Endersert, 1963 yılında kaptanlığını yaptığı İnegöl İdmanyurdu ile Bursa şampiyonluğu yaşadı. Oynadığı futbol ile futbol kamuoyunun dikkatlerini üzerine çekerek başkent temsilcisi Gençlerbirliği takımına transfer oldu. Üç sezon Gençlerbirliği forması giyen Hayrettin Endersert, 1970 yılında Bursaspor'a transfer oldu. 6 sezon Bursaspor formasını başarılı bir şekilde giyen Hayrettin Endersert, 1976 yılında aktif futbolculuk hayatına son verdi. Futbol yaşamında 33 kez milli formayı da başarı ile terleten Endersert, ayrıca Ümit Milli Futbol Takımı kaptanı olarak Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu yaşadı.

Aktif futbolu bırakan ancak futbol camiasından kopmayan Hayrettin Endersert 4 yıl İznik'te amatör liglerde teknik direktörlük yaptı. Burada 4 şampiyonluk yaşayan Endersert, 1984 yılında futbolculuk yaptığı kulübün başına teknik direktör olarak geri döndü. 1984 yılında şampiyon olanİnegölspor'un başında Teknik Direktör olarak Hayrettin Endersert vardı. Aynı yıl İnegölspor'u şampiyonluğa taşıyarak bugün hala konuşulan 84 ruhunun en önemli temsilcilerinden biri olmayı hak etmiştir. Bugün Bursaspor Yardımcı Antrenörlüğünü yapan Mutlu Topçu başta olmak üzere Türk futboluna birçok önemli ismi de kazandırdı.

Kaynak: İHA