Diyarbakırlı 400 Genç Karacadağ’da Kayakla Tanıştı

Diyarbakır Gençlik Spor ve Müdürlüğü’nün organize ettiği ‘Karacadağ Kış Yürüyüşü’ programıyla 400 genç kayak yapma imkanı buldu.

Karacadağ 'ın eteklerine ilk kez çıkan gençler kayak yaparak doyasıya eğlendi.

Karacadağ 'da ilk etapta 1,5 kilometrelik yolu aştı. Ardında Karacadağ 'ın zirvesine ulaşan gençler, burada kayak yapma imkanı buldu. Diyarbakır Doğa Sporları Gençlik Kulübü, Diyarbakır Ticaret Meslek Lisesi Doğa Sporları Kulübü ve Dağcılık Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahim Ekin 'in de katıldığı kayak programı renkli geçti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, bu programı düzenlemekten dolayı mutluluk yaşadıklarını söyledi. Gençleri kayakla tanıştırmanın mutluluğunu yaşadıklarına dikkat çeken Umut, şimdiye kadar kayakla tanışma imkanı bulamayan gençleri bir araya getirdiklerini söyledi.

Gençlerin mutluluğunu paylaştıklarına dikkat çeken Umut, güzel anların yaşandığına vurgu yaptı. Farklı projelere imza atmaya çalıştıklarını anlatan Umut, “Şimdiye kadar hiç kayakla tanışmayan 400 gencimizi kayakla tanıştırdık. Çok güzel anlar yaşandı. Gençlerimiz çok mutlu oldular. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.” dedi.


Çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan öğrencilerin ilk defa kayak yapma imkanı bulduğunu anlatan Umut, öğrencilerin boş zamanını bu şekilde değerlendirdiklerine dikkat çekti. Gençleri kötü alıkoymayı planladıklarını söyleyen Umut, şöyle konuştu:

“Gençlerin devlete millete faydalı gençler olmaları için etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Bunun için farklı projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu projeyle de hem gençlerin kayak yapma imkanı bulmasına ön ayak olduk hem de gençlerin bir araya gelmesini sağladık. Bu herkesin toplumsal sorumluluğudur. Herkesin bu konuda duyarlı olması lazım.”

Dağcılık Federasyonu Diyarbakır İl Temsilcisi Abdurrahim Ekin ise böyle bir programın yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlere hitap eden önemli bir programın ortaya konduğuna dikkat çeken Ekin, öğrencilerin büyük bir bölümünün ilk defa Karacadağ 'a çıkma fırsatını bulduğunu anlattı. Programın yapılış amacının da bu olduğunu dile getiren Ekin, ciddi bir desteğin olmasından dolayı mutluluk duyduklarına dikkat çekti.

Daha önceki gezilerde en fazla 15 kişilik grupları götürebildiklerini ifade eden Ekin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 'nün desteğiyle 400 'den fazla öğrencinin kayakla tanıştığını dile getirdi.