Bursalılar Milli Maça Akın Etti

Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde yeni döneme başlayan A Milli Takımın Slovakya ile Bursa’da yaptığı özel maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Guus Hiddink yönetiminde 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılamayan A Milli Takım, Abdullah Avcı yönetiminde gençleştirilmiş kadrosuyla ilk sınavını Bursa'da Slovakya'ya karşı verdi. Havanın soğuk olması ve maçın canlı yayınlanmasına rağmen tribünler tıklım tıklım doldu. Atatürk Stadı 'nı dolduran taraftarlar, kırmızı – beyaz atkıları ve Türk bayrakları ile renkli görüntüler oluşturdu. Milli takımın ısınmak için sahaya çıkmasıyla büyük coşku yaşayan taraftarlar, futbolcuları tek tek tribüne çağırarak üçlü çektirdi.

GENÇLER İLK KEZ

Abdullah Avcı 'nın gençlere ağırlık verdiği kadroda, Galatasaray 'dan Semih ile Trabzonspor 'dan Olcan Adın, Beşiktaş 'tan Mustafa Pektemek ilk 11 'de yer alarak ilk kez mili formayı giydi. Milli takımın golcü ismi Burak Yılmaz ise yedekler arasında yer aldı. Arda Turan 'ın kaptanlığında sahaya çıkan milliler, Mustafa Pektemek ile gol aradı. İlk 11 'de sahaya çıkan 6 oyuncu ise yurt dışında top koşturan isimlerden oluştu.

SLOVAKYA 'DA TANIDIK İSİMLER

A Milli Futbol Takımı'nın rakibi Slovakya'nın kadrosunda ise Spor Toto Süper Lig'de halen forma giyen Kayserispor'dan Peter Pekarik ile Fenerbahçe'den Mirsolav Stoch yer aldı. Trabzonspor'dan Marek Cech ve Bursaspor'dan Stanislav Sestak ile Beşiktaş'tan Filip Holosko ise yedek soyundu.

MAÇA GELMEYEN DEMİRÖREN 'E TEPKİ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun pazartesi günü yapılan olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören, milli takımın ilk maçına gelmedi. Demirören, Abdullah Avcı ve kendisi için ilk sınav niteliği taşıyan milli maça gelmemesine rağmen tribünlerin olumsuz tezahüratlarından kurtulamadı. Tribünler, maçın başlamasıyla birlikte Demirören aleyhine “Yeter Yıldırım Demirören Yeter” şeklinde tezahürat yaptı.

ARINÇ 'IN YERİNE KILIÇ GELDİ

Daha önce maça geleceği açıklanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hava şartları sebebiyle Bursa 'ya gelemedi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise programını değiştirerek A Millileri ilk sınavında yalnız bırakmadı.