Brezilya 2014 Asya Grup Elemeleri Son Tur Maçları Oynandı

Brezilya–2014 Dünya Futbol Şampiyonası Asya Kıtası grup elemeleri son tur maçları bugün oynandı.



Kıta genelinde beş ayrı grupta oynanan 10 karşılaşmada kaleler toplam 45 defa havalandı. Bir karşılaşma konuk ekibin üstünlüğüyle sona erken iki karşılaşmada taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Yedi karşılaşma ise ev sahibi takımların galibiyetiyle sona erdi.


A Grubu'nda Brezilyalı çalıştırıcı Arthur Zicolu Irak, grupta henüz puanla tanışamayan Singapur 'u 7-1 yendi. Bu gruptaki ikinci karşılaşmada ise Çin, Ürdün 'ü 3-1 mağlup etti. Bu skorlar sonunda, Irak ve Ürdün, adlarını bir üst tura yazdırdı.

B Grubu'nda Güney Kore, üst tura kalma şansını son maça bırakan Kuveyt 'i 4-2 yendi. Bu gruptaki ikinci karşılaşmada ise Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) Lübnan 'ı 2-0 mağlup etti. G.Kore ve Lübnan gülen taraf oldu.

C Grubu'nda ise üst tura kalmayı garantileyen lider Özbekistan eksik kadrosuna rağmen Japonya '1-0 yenmeyi başardı. Bu gruptaki ikinci maçta Brezilya 2014 'e veda eden Tacikistan Duşanbe 'de Kuzey Kore ile 1-1 berabere kaldı. Bu skorla iki ülke de Brezilya 2014 'e veda etti.

D Grubu'nda Avustralya, Suudi Arabistan 'ı 4-2 yendi. Bu skorla S.Arabistan Brezilya 2014 'e veda etti. Bu gruptaki ikinci maçta ise Umman ve Tayland 'ı 2-0 yenerek üst tura çıkan ikinci takım oldu.

Asya elemelerindeki son grup E'de ise lider İran, ikinci sıradaki Katar 'la 2-2 berabere kaldı. Bu gruptaki ikinci maçta ise Bahreyn, Endonezya 'yı 10-0 gibi çok farklı bir skorla geçti. Bu grupta üst tura kalan takımlar İran ve Katar oldu.

TOPLU SONUÇLAR:
A Grubu:
Çin-Ürdün:3-1
Irak- Singapur:7-1
B Grubu:
Güney Kore-Kuveyt:4-2
Birleşik A.E-Lübnan: 2-0
C Grubu:
Japonya-Özbekistan:0-1
Tacikistan-Kuzey Kore: 1-1
D Grubu:
Umman-Tayland:2-0
Avustralya-S.Arabistan: 4-2
E Grubu:
Bahreyn-Endonezya:10-0
İran-Katar: 2-2