BOTAŞ, Kayseri Kaski Karşısında Final Vizesi Arayacak

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Yarı Final ilk maçında Kayseri KASKİ'ye 77-65'lik skorla boyun eğen Botaş, rakibini rövanş karşılaşmasında 13 sayı farkla geçip, adını da final'e yazdırmak istiyor.

Portekiz, Rus, Belarus, Fransız ve İspanyol rakiplerini yarışta saf dışı bırakıp, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Yari Finali'nde Kayseri KASKİ ile eşleşen Botaş, zoru başarıp yoluna devam etmek istiyor. Kayseri'de oynanan ilk müsabakada rakibine 12 sayı farkla yenilen Güney temsilcisi, yarın kendi saha ve seyircisi önünde konuk edeceği Kayseri KASKİ'den hem rövanşı alıp, hem de final'e yükselen taraf olmak istiyor. Bu maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa giren Kırmızı-beyazlılar, Avrupa'daki 12. maçındanzaferle ayrılabilmenin hesaplarını yapıyor.Rövanş müsabakası hakkında konuşan takım kaptanı Nilay Kartaltepe, Kayseri KASKİ maçına hazır olduklarını ve finali istediklerini ifade ederek, 'Botaş'ın tarihi başarılarla dolu. Ligde olduğu gibi Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda önemli başarıları var. Avrupa'da finale çıkan ilk Türk takımı da yine Botaş. Geçmişte 12 sayıdan daha fazla mağlup olduğu maçlarda turu geçme başarısı gösterebilmiş bir ekip Botaş. Bugün de bu işi başarabilecek güçteyiz. Taraftarımız son saniyeye kadar yanımızdaolsun bize yeter ' dedi.

Öte yandan, 2000 yılında Avrupa Kupaları'nda finale çıkan ilk Türk takımı unvanını elinde bulunduran Botaş, kendi başarısını egale edebilme fırsatını iyi değerlendirmek istiyor. Adana temsilcisi, eğer Kayseri KASKİ'yi 13 sayı farkla yenebilirse 2000 yılından sonra ikinci kez finale adını yazdıracak ve bu kez Avrupa şampiyonluğu için ter dökecek. Botaş ile Kayseri KASKİ arasındaki rövanş karşılaşmasıysa yarın saat 19.00'da Menderes Spor Salonu'nda oynanacak. İki takım arasındaki müsabakaya da yoğun ilgigösterilmesi bekleniyor.

Kaynak: İHA