Basketbol: Fıba Kadınlar Avrupa Kupası Yarı Final ilk maçında...

...Kayseri Kaskispor'a 7765 mağlup olan BOTAŞ Spor, rövanş maçında saha ve seyirci avantajına güveniyor Genel Menajer Kutlu: ''İlk maçta avantaj elde edemedik. Ancak yarın ki karşılaşmada seyircilerimizin de desteğiyle finale yükselen taraf olmak istiyoruz'' ADANA Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Kayseri Kaskispor'a 77-65 mağlup olan BOTAŞ Spor, rövanş maçında saha ve seyirci avantajını kullanarak adını finale yazdırmak istiyor

Genel Menajer Abdullah Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Kupası'nda büyük bir başarı göstererek yarı finale kadar yükselmeyi başardıklarını söyledi. Yarı finalde Kayseri Kaskispor ile eşleştiklerini anlatan Kutlu, karşılaşmaya çok iyi hazırlanmalarına rağmen geçen hafta yapılan ilk maçta rakiplerine 77-65 mağlup olduklarını ifade etti. Kutlu, yarı final rövanş maçında yarın sahalarında Kayseri Kaskispor'u konuk edeceklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Finale yükselmek için Kayseri Kaskispor'u 13 sayı fark ile mağlup etmemiz gerekiyor. Bunu başaracak güçteyiz. İlk maçta iyi bir avantaj elde edemedik ancak yarın ki karşılaşmada seyircilerimizin de desteğiyle finale yükselen taraf olmak istiyoruz.'' Takımın günü çift antrenman yaparak tamamlayacağını belirten Kutlu, Kayseri Kaskispor maçına tam kadro çıkacaklarını ifade etti. -''İkinci kez final oynamak istiyoruz'' Kutlu, yarınki yarı final rövanş maçında saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullanmak istediklerini belirterek, ''Yarı finale yükselme maçında taraftarımızın desteğini çok iyi hissettik. Aynı taraftar desteğini bu maçta da görmek istiyoruz. Tüm sporcularımıza ve teknik heyete güveniyoruz'' dedi.

Kutlu, 2000-2001 sezonunda Avrupa Kupasında final oynayan ilk Türk takımı olduklarını hatırlatarak, ''Güçlü bir kadromuz var. Çok iyi hazırlandık. Yarınki maçı kazarak ikinci kez Avrupa Kupası'nda final oynamak istiyoruz'' dedi. Finale çıkmak için yarın iki Türk takımının karşı karşıya gelmesinin de çok önemli olduğunu anlatan Kutlu, karşılaşmada Kayseri Kaskispor'a başarılar diledi. Diğer yarı final müsabakası ise iki Rus takımı Dynamo Kursk ile Chevakata takımları arasında yapılacak. Müsabakalar sonucunda finale çıkan Türk ve Rus ekipleri şampiyonluk için programda değişiklik olmaması halinde 15-22 Mart 2012 tarihinde karşılaşacak.

Kaynak: AA