Bakan Suat Kılıç: Milli Takımı Beğendi

Türkiye ile Slovakya (A) Milli Futbol takımları arasında Bursa’da oynanan hazırlık maçını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.

Bakanı Kılıç, Abdullah Avcı 'nın ilk maçında Milli Takımı ümit verici buldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, maç çıkışında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Milli takımı ümit verici bulduğunu anlatan Bakan Kılıç, “Doğrusu umut vaat eden bir takım gördüm sahada. Abdullah Hoca'dan edindiğim bilgiye göre takımın yaş ortalaması 23. Yaş ortalaması 23 olan bir takımın bu performansı sahaya yansıtması gelecek adına umut verici. İlk maçına bakarak üstelik bir hazırlık maçına bakarak Abdullah Hoca hakkında kesin bir kanaatte bulunmaya kimsenin hakkı yok.” dedi.


Milli Takım'ın arkasında herkesin durması gerektiğini anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Bu takımın arkasında topyekun durmalıyız. Yeni bir takım kurmaya çalıştığı çok açık. 10-11 takımdan oyuncu vardı sahada aynı anda. Ve Avrupa 'nın güzide kulüplerinde top koşturan Türk futbolcular vardı. Bütün bunlar bir arada değerlendirildiğinde hocanın çok doğru bir tercihle yeni bir takım oluşturma ve yeni bir takımın iskeletini kurmaya çalıştığı çok açık. Dolayısı ile tecrübe ile genç yetenekler bir araya geldiğinde Türk Milli Takımı Türk insanına gurur yaşatacak ve yeni başarıların altına imzasını inşallah koyacak.” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN ANADOLUYA MİLLİ HEYECANI YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Bundan sonra milli maçları Anadolu kentlerinde oynatmak istediklerini anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç sözlerini şöyle noktaladı: “Ayrıca Bursa 'da bugün bir milli maç heyecanı yaşandı. Bizim arzumuz bundan sonra Anadolu 'nun başka kentlerinde de milli maç heyecanı ve coşkusunu yaşanabilmesi. Bursa taraftarını kutluyorum. Tribünleri soğuk havaya rağmen doldurdular. Bu Anadoluya örnek olacaktır. İnşallah hep birlikte iyi başarılar yakalayacağız.”