Avcı: Kazanarak Başlamak İstiyorduk Ama Olmadı

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yeni döneme kazanarak başlamak istediklerini ancak bunun olmadığını dile getirdi.

5 hazırlık maçı daha oynayacaklarını belirten Avcı, bu maçta gördükleri eksikleri gidererek daha iyi duruma geleceklerini kaydetti.

Başarılı çalıştırıcı, Slovakya ile yaptıkları özel maçta 2-1 yenildikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, oyuncularının istekli, arzulu ve tempolu oynadığını belirtti. Yedikleri ilk gol öncesi yakaladıkları iki gol pozisyonunu değerlendiremediklerini vurgulayan Avcı, şöyle konuştu: “Rakibin hızlı hücumları, iki kenar oyuncusunun hızlı şekilde içeri kat etmesi ve o şekilde yediğimiz goller. Hızlı hücum yapan rakibe mesafeyi biraz daha daraltmamız gerekiyordu, oyunu çevirmek için oyuncularım çok iştahlı ve arzuluydular.”

“KAZANARAK BAŞLAMAK İSTİYORDUK”

Bursa seyircisine verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Avcı, “Kazanarak başlamak istiyorduk ama olmadı. Eksikliklerimizi gördük, yapacağımız 5 hazırlık maçında bunları düzelterek kendimizi geliştirmeye çalışacağız.” dedi.


“TECRÜBELİ OYUNCULAR KAZANMA GARANTİSİ VERMİYOR”

Avcı, bir gazetecinin, “Milli takım kariyeriniz ilk maçında 5 oyuncuyu milli forma ile tanıştırdınız, kazanmak için daha ideal bir kadro yada tecrübeli oyuncularla başlamak nalsı tecrübe olurdu?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: “Tecrübeli oyuncularla başlamak kazanma garantisi veriyor mu? Gelecekle ilgili yatırımlar yapıyoruz, elbette sonuç almak istiyoruz. Ama ikinci yarıda yakaladıklarımız vardı bu olmadı. Bu bizim artı tarafımız, bizim için önemli. Risk almadan kazanılmaz, tabi ki risk alacağız, bir takım oyuncularımızı göreceğiz.”

“BURAK VE SELÇUK 'U KORUMA AMAÇLI OYNATMADIK”

Oyuncuların iyi niyetlerinden ve çabalarından mutlu olduğunu belirten Avcı, maç eksiği olan oyuncuların sorulması üzerine, “Bunların arasında en az süre bulan Nuri, Topal çok oynuyor, Arda devamlı oynuyor. Elimizdeki mevcut oyuncuların, Selçuk 'u koruma amaçlı oynatmadım. Burak 'ın dizinde problem vardı koruma amaçlı oynatmadık.”

“FAZLA ZAMANIMIZ YOK”

Bir gazetecinin, “Ertuğrul Sağlam 'ın yeni ve genç bir takım zamana ihtiyacı var dedi, bu ne kadar bir zaman olacak?” şeklindeki sorusuna ise Avcı, şu yanıtı verdi: “Ertuğrul Hoca 'ya teşekkür ediyorum. Zamanımız fazla değil, 5 Ağustos kadar zaman var. Rakiplerimizle oynayacağımız maçlar önemli. O maçlar biraz daha test edici olacak. Bursa 'da maç oynamak son derece keyifli.”

“MİLLİ TAKIMIN TARAFTARINI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Bir soru üzerine “Milli takım taraftarını tekrar oluşturmak istiyoruz.” diyen Avcı, şöyle devam etti: “Bunun için futbol takımının alacağı sonuçlar insanların gözünün oraya bakmasını sağlayacaktır. Bunun gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu ülkenin takımı bu. Şu ana kadar herkes destek oluyor. Rica ediyorum sonuna kadar destek olsunlar.”

“SADECE 2 GÜN BİRLİKTE OLABİLDİK”

Bir gazetecinin, “Abdullah Avcı 'nın kafasındaki milli takım nasıl?” sorusuna ise Avcı, “Ağır değil daha çabuk oynayan, rakibini daha fazla rahatsız eden bir takım. Sadece 2 gün birlikte olabildik. Önümüzdeki hazırlık maçlarında bu resmi ortaya çıkartmak isteyeceğiz.” cevabını verdi.

“BURAK SAKAT OLMASAYDI ÇİFT FORVET BAŞLAYACAKTIK”

Avcı, “Bu maça çift forvetle başlayamaz mıydınız?” şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi: “Burak önceki gün Tolga ile çarpıştı ve sakatlandı. Elimizdeki oyuncular da buna uygun değildi. Sakatlanmasa idi çift forvet oynayacaktık. Ama tek forvet oynadık ve arkasında Mehmet Ekici ona destek oldu.”

“KADRO KAMPTA NETLEŞECEK”

Bir basın mensubunun, “Bu kadronun yüzde kaçı 2014 finallerine gedebilir?” şeklindeki sorusu üzerine Avcı, “6 maçımız var, orada çıkacak resim ligin Mayıs ayında bitmesi, o resim Mayısın 25 'inde başlayıp Haziran 'ın 5 'inde bitecek kampta resim daha da netleşecek.”