Adana Demirspor’dan Ayrılan Çolak: İşimin Yarım Kalmasına Üzülüyorum

Adana Demirspor Teknik Direktörü Durmuş Ali Çolak, görevinden ayrıldı.

Çolak, yaptığı yazılı açıklamada, “Yönetimle yaptığımız görüşmeler neticesinde, takımın önünü açmak düşüncesiyle karşılıklı anlaşarak görevimden ayrılıyorum. Adana Demirspor 'a bundan sonraki müsabakalarında başarılar diliyorum.”dedi.

Adana Demirspor 'un Türk futboluna çok büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Çolak, ekibin başarısından mutluluk, başarısızlığından da büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Kulübün durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Çolak, yönetim kurulunun iyi niyetli çabalarına rağmen takımın ekonomik problemlerine bir türlü çözüm bulamadığını vurguladı.

Şu anda tüm oyunculara 21 maç için verilmesi gereken ücretleri ve sezon başından kalan peşinat alacaklarının halen ödenmediğini dile getiren Çolak, şunları söyledi: “İki kez 4 maçlık galibiyet serisi kazanıldığında da yönetim ekonomik destek de bulunmadı. Ligin bitimine 11 maç kala, sezon başından bugüne kadar ki ekonomik şartlara rağmen, takımımız şampiyonluk iddiasını sürdürmektedir. Yönetim kurulu ekonomik problemlerin ve futbolcu alacaklarının çözümüne yönelik yeterli desteği sağladığı takdirde futbolcu kadrosu bu işin üstesinden gelir. Takımın ligi birincilikle bitireceğine veya play-off karşılaşmalarına kalarak başarı elde edeceğine inancım tamdır.”

HER TÜRLÜ SIKINTIYA RAĞMEN GÖREVİME DEVAM ETTİM


Adana Demirspor taraftarına mutluluk yaşatmak için görevine her türlü zorluk içerisinde devam ettiğini vurgulayan Durmuş Ali Çolak, hiç bir kurum ve şahsiyetin bu inancımı değiştiremeyeceğini dile getirdi.

Kulüp yönetmenin kolay olduğunu düşünenlerin göreve geldiklerinde bu işin kolay olmadığını her zaman gördüklerini ifade eden Çolak, kendisini en çok Demirspor taraftarına şampiyonluk sevincini yaşatmamak ve işinin yarım kalmasının üzüldüğünü belirtti.

Tazminat alacağının kesinlikle olmadığının altını çizen Çolak, “Sadece çalıştığım aylara mahsuben maaş alacaklarım vardır. Sezon sonuna kadar olan maaş alacaklarımı da yasal olarak hak etmeme rağmen almıyorum. Son 3 aydır maaş almadan kulübüme hizmet etmekteydim. Ben Adana Demirsporluyum. Demirspor bana ihtiyaç duyduğu her zaman kayıtsız, şartsız hazırım.”şeklinde konuştu.