Ümit Özat'tan Manisaspor'a Veda

Manisaspor Teknik Direktörlüğü görevinden ayrılan Ümit Özat, "Öyle bir ülkede yaşıyorsunuz ki, 6 maçın 5 maçını kaybettiğiniz zaman kim bu başkanın yerinde olsa belkide aynı hareketi gösterir. Dolayısıyla burada ne başkana ne menajere ne de başka birisine bir kırgınlığım var" dedi.

Manisaspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kulüp yönetimiyle karşılıklı olarak sözleşmesini feshederek görevinden ayrıldığını söyledi.

Manisaspor Tarık Almış Spor Tesisleri'nde bir veda toplantısı düzenleyen Özat, sözün bittiği noktada olduğunu, çok fazla bir şey söylemenin anlamı olmadığını belirtti. Geldiğinde 12 hafta üst üste kazanamayan takım aldığını kaydeden Özat, cendere içinden çıkmak için futbola dair ne varsa, saha içinde ve dışında ekibiyle birlikte elinden geleni sonuna kadar yaptıklarınısöyledi. Oynadıkları 6 maçta kazanmaya yakın taraf olduklarının altını çizen Özat, 22 hafta boyunca şans bulamayana oyunculara şans vermeye çalıştığını ve pişman olmadığını söyledi. Özat, ''Bazen olmadı mı olmuyor, futbol şansımız da yanımızda değildi. Futbol oynayarak yenildik. Yediğimiz 12 golün 9 tanesi bireysel hatalardan. Bu bugün burada oldu, yarın çalıştıracağı yerde de olacak. Ama benden hiç kimse şunu duymayacak, duyamayacak. 'Bugün Hasan'ın, yarın Hüseyin'in yüzünden yenildik' gibi kamuoyu önündefutbolcumu satacak bir lafım asla olmaz. Benim oyuncularıma hakkım helal olsun'' dedi.

'KOVULMADAN ANTRENÖR OLAMIYORSUNUZ '

Ankaragücü takımından ayrılırken yüreğinin çok sızladığını, kendi kurduğu ve kendi emeği olan bir takım olduğunu vurgulayan Özat, Manisa'da kendi kurduğu bir takım olmasa da, oyuncularla 6 maç döneminde Ankaragücü takımındaki samimiyeti ve bağı kurduğunu ifade etti. Özat, sözlerine şöyle devam etti: ''Burada başkana da yönetime de hak vermek lazım. Öyle bir ülkede yaşıyorsunuz, 6 maçın 5 maçını kaybettiğiniz zaman kim bu başkanın yerinde olsa belki aynı hareketi gösterir. Dolayısıyla burada ne başkana ne menajere nede başka birisini hiç bir kırgınlığım yok. Çalışma dönemimde bana gösterdikleri saygı ve destek için teşekkür ediyorum. Almanya'da bir atasözü vardır, 'Kovulmadan antrenör olmazsın' diye, futbolda bunlar var, maalesef var. Bizim de bunu yaşayacağımız varmış. Çok fazla söyleyecek bir şeyyok, gönlüm çocuklarla, onların başarılı olmasını istiyorum. Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum, inşallah her şey gönüllerince olur. Herkes gülerek evlenir, gülerek ayrılan gördünüz mü? Biz adam gibi geldik, adam gibi konuştuk, adam gibi de ayrılıyoruz, önemli olan budur. '

'GELECEK ALACAKLARIMIZDAN 1 LİRA DAHİ ALMADIK '

Bir daha Manisaspor'u çalıştırmak gibi bir beklentisinin de olmadığını vurgulayan Özat, bazı şeyleri bilerek takıma geldiğini ve dostluklar kazanmanın önemli olduğunu söyledi. Özat, 'Tek sıkıntı şuydu burada; dışarıdan baktığın zaman 4 araba var ve Mercedes'e binmek istiyorsun ama içinde motorunun olmadığını, kalbinin sökük olduğunu bilemiyorsun. Ben de takıma bakıyorum evet iyi bir takım. Kurtaracağımıza sonuna kadar inandığım ve hala da bu ümidim sonuna kadar var. Burada yönetime de hak veriyorum,onlardan geldi, oturup adam gibi anlaştık. Şunu da söyleyeyim, gelecek alacaklarımızdan 1 lira dahi almadık. Manisaspor'a helal hoş olsun. Para pazarlığı bile yapmadık, peşinatımızı da bıraktık, ben ve teknik ekibim sadece 2 aylık paramızı ve Ankaragücü maçı primini aldık. Gelirken de para konuşmadık, giderken de para mevzusu olmadı. Adam gibi konuştuk, adam gibi ayrıldık. Benden yana hakkım helal olsun, onlar da haklarını helal etsinler ' dedi.

Kaynak: İHA