Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Fenerbahçe: 71 Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 71-65 yendi

Karşılaşmaya Yasemin Horasan ve Hoffman'ın sayılarıyla iyi başlayan Beşiktaş, 5. dakikayı 12-9 önde geçmesine karşın, bu temposunu sürdüremedi. McCoughtry ve Nevin Nevlin'le bulduğu basketlerle üstünlüğü ele alan Fenerbahçe, ilk periyotu 18-16 önde bitirdi.

İkinci periyotun ilk bölümünde de Beşiktaş iyi bir oyun ortaya koydu ve özellikle Vandersloot'un sayılarıyla 15. dakikada 6 sayılık farka ulaştı . Taylor ve Matovic'le kazanılan sayılarla farkın açılmasının önüne geçen Fenerbahçe, oyunda dengeyi kurdu ve devre 35-35 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda Fenerbahçe, yaptığı iyi savunmayla Beşiktaş'ın skor üretmesini oldukça zorlaştırdı ve McCoughtry-Taylor ikilisiyle siyah-beyazlılar karşısında etkili oldu. Beşiktaş'ın yalnızca 6 saylı bulabildiği bu çeyreği Fenerbahçe, 9 sayı farkla 50-41 üstün tamamladı.

Son çeyreğe 6-0'lık bir seriyle başlayan Beşiktaş, Vandersloot ve Esra'nın dış atışlardan bulduğu basketlerle 33. dakikada farkı 1 sayıya kadar düşürdü . Matovic ve McCoughtry'nin basketlerine, Yasemin ve Wiggins'le karşılık veren siyah-beyazlılar, Taylor'un da devreye girmesiyle mücadelenin gerisinde kaldı. Fenerbahçe, oldukça çekişmeli geçen maçtan 71-65 galip ayrıldı.

Kaynak: AA