Tacik Liderden Sporculara Londra Primi

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, Londra Olimpiyatları’na katılacak sporcular için kesenin ağzını açtı.

Rahman, olimpiyatlarda altın madalya kazanan sporcuya 300 bin somoni (63 bin dolar) para ödülü verilmesine yönelik kararnameyi imzaladı.

Rahman 'ın imzaladığı kararnameye göre, gümüş madalya sahiplerine 250 bin somoni (52 bin dolar ) ve bronz madalya sahiplerine 200 bin somoni (42 bin dolar) para verilecek.
Devlet Başkanı 'nın bu yönde aldığı kararın sporcuların olimpiyatlarda daha iyi derece almasına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Tacikistan, Londra Olimpiyatları 'na dört sporcu ile katılacak. Londra Olimpiyatları 'na çekiç atma, boks ve tekvando dallarında katılacak olan Tacikistan, ilk kez 1996 Yaz Olimpiyatları 'na katılmıştı. Bu tarihten sonra bütün olimpiyatlara katılan Tacikistan 'ın, iki olimpiyat madalyası bulunuyor.

2012 Olimpiyatları 'nda altın madalya kazanan Tacik sporcularına Duşanbe Belediye Başkanlığı da para ödülü verecek. Altın madalya kazanacak sporculara iki odalı daire hediye edilecek. Gümüş madalya sahiplerine 45 bin somoni (9 bin 500 dolar ) ve bronz madalya sahiplerine 35 bin somoni (7 bin 500 dolar) para verilecek.