Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: Kendimize Güveniyoruz

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray ile zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını kaydederek, kendilerine güvendiklerini, maçı kaybetmeyeceklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında 5 Mart Pazartesi günü konuk edecekleri Galatasaray maçını değerlendiren Çalımbay, “Galatasaray lider takım, gayet de iyi gidiyor, kendi sahamızda kesinlikle kaybetmek istemiyoruz, kendimize güveniyoruz, bu maçtanda iyi netice ile çıkacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Süper Lig'de play-off oynamayı hedefleyen Sivasspor, 5 Mart Pazartesi akşamı kendi sahasında ağırlayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, yaptığı açıklamada, ''Lider Galatasay karşısında, Gençlerbirliği maçının ilk yarım saatindeki oynadığımız oyunu oynarsak, bizim için hüsran olur ama, Fenerbahçe maçı ile Beşiktaş maçının 2. yarısındaki gibi oynarsak galip gelebiliriz.'' dedi.

Teknik Direktör Rıza Çalımbay, takımın idmanından önce yaptığı açıklamada, Galatasaray ile zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirtti. Gençlerbirliği maçının Galatasaray maçına göre daha zor olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, “Tabi bu maçta önemli şuanda lider takım Galatasaray, gayet de iyi gidiyor, kendi sahamızda kesinlikle kaybetmek istemiyoruz, kendimize güveniyoruz, bu maçtan da iyi netice ile çıkacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Gençlerbirliği maçının ilk yarım saatindeki oynanan oyunu oynadıkları takdirde sonucun hüsran olacağına vurgu yapan Çalımbay, “Bir Fenerbahçe maçında oynadığımız oyunu, bir Beşiktaş maçının 2. yarısında oynadığımız oyunu oynarsak buradan istediğimiz şekilde çıkabiliriz, bir kere çok önemli bir maç olacak, sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kulüp Başkanları Mecnun Otyakmaz 'ın tahliye olmasının takıma olumlu yansıdığını vurgulayan Çalımbay, Gençlerbirliği maçından önce takımı ziyaret ederek başarılar diledi, takım olarak bu motivasyonla maça çıktık, onun gelmesiyle moralimiz arttı dedi.

Takımda Ziya ve Murat 'ın kart cezalısı olduğunu, sezonu kapatan Hayrettin ile Milan Cenry 'nin ise sakatlığının bulunduğunu belirten Çalımbay, 6 oyuncunun da ülkelerinin milli takımlarında yer aldığını onlarında iyi şekilde dönmelerini beklediklerini kaydetti.

ABDULLAH HOCA 'NIN TERCİHİ

Teknik Direktör Çalımbay, ilk 4 hedefi olan ve Play-off 'un en büyük adaylarından biri olan Sivasspor 'dan Milli takım aday kadrosuna hiç oyuncu alınmamasıyla ilgili olarakta şunları söyledi:

“Abdullah Hoca 'ya saygı duyuyoruz, her hocanın kendi tercihi, düşüncesi olabilir, bu maçın kadrosunda olmayabilir ama diğer maçın kadrosunda olmayacak manasına gelmez. Oyuncularımızda da bir moral bozukluğuna yol açmaz, aksine daha fazla çalışarak hazır olduklarını göstermeleri gerekir. Abdullah hocamızda ilk maçını oynayacak, kadroyu yeniledi. Sivasspor gibi üst sıralara oynayan bir takımdan oyuncu alsa iyi olurdu ama kendi tercihleridir, kendisine başarılar diliyoruz.”

Bu arada Sivasspor, Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde başladı. Çalışma ısınma hareketleri ve 5 'e 2 pas çalışması ile sürdü.

Öte yandan Sivasspor 'da Yardımcı antrenör Bülent Albayrak 'ın Macaristan 'a, Orhan Kaynak 'ın ise Polonya 'ya gittikleri orada maçları izleyerek önümüzdeki sezon için futbolcu takip ettikleri öğrenildi.