Özat: Manisaspor’a Zamansız Geldim, Zamansız Gidiyorum

Süper Toto Süper Lig takımlarından Manisaspor ile yollarını ayıran Teknik Direktör Ümit Özat, Manisaspor’a zamansız geldiğini ve zamansız gittiğini söyledi.Bunda kendisinin de hatalarının olduğunu belirten Özat, “Demek ki bir takımı alırken en azından bir kamp dönemi yapmak ve transfer dönemi geçirmek gerekiyormuş.” dedi.

Gaziantepspor yenilgisinin ardından yönetimin isteğiyle görevini bırakan Özat, Tarık Almış Spor Tesisleri 'nde bir basın toplantısı düzenledi. Manisaspor 'da görev yaptığı sürede futbola dair her şeyi yaptıklarını belirten Özat, “Bazen olmadı mı olmuyor, futbol şansımız da yanımızda değildi. Her yenildiğimiz maçtan sonra rakibimizi tebrik ettik. Üzerimize düşeni yaptık. Futbol oynayarak yenildik. Yediğimiz 12 golün 9 tanesi bireysel hata. Bu bugün çalıştığım yerde oldu, yarın çalıştığım yerde de olacak ama benden hiç kimse şunu duymayacak, duyamayacak: 'Bugün Hasan 'ın yüzünden yenildik, yarın Hüseyin 'in yüzünden yenildik. ' Kamuoyu önünde futbolcumu satacak yapım asla olmaz. Futbol hatalar oyunu. Evet pozisyon hatasına çare buluyorsunuz ama bireysel hatalara çare bulamıyorsunuz. Asla bir futbolcunun üzerine basıp da, bir futbolcumu karalayıp da bir yere gelmek isteyen bir yapım yok. Onların da canı sağolsun. Benim onlara hakkım helâl olsun.” şeklinde konuştu.

Ümit Özat, şöyle devam etti: “Burada her ne kadar kendi kurduğum bir takım olmasa da, her ne kadar zamanımız dar da olsa altı maçlık dönemde bu çocuklarla öyle bir diyalog içerisinde olduk ki Ankaragücü 'ndeki samimiyeti, oyuncularla aramızda olan bağın aynısını burada da kurdum. Dolayısıyla içim sızlıyor ama burada da başkana da, yönetimi de hak vermek lazım. Niye hak vermek lazım? Öyle bir ülkede yaşıyorsunuz ki altı maçın beşini kaybettiğiniz zaman kim başkanın yerinde olsa belki aynı hareketi yapar. Dolayısıyla burada ne başkana ne yönetime hiçbir kırgınlığım yok. Onlara da bu çalışma dönemimizde bana gösterdikleri saygı ve destek için teşekkür ediyorum. İnşallah her şey onların da gönlünce olur. Almanya 'da bir atasözü vardır, 'Kovulmadan antrenör olamazsın. ' diye. Futbolda bunlar maalesef var. Bizim de bunu yaşayacağımız varmış. Çok fazla söyleyecek bir şey yok. Gönlüm çocuklarla, onların başarılı olmasını istiyorum. Taraftarın da son ana kadar takımlarını desteklemelerini istiyorum.”

Önemli olanın insanlar ayrılırken kendini belli etmesi olduğunu dile getiren Özat, “Ayrılırken de dostane ayrılıyoruz. Altı maç, 18 puan var. Bu futbol şansızlığının hep böyle gidecek hali yok. Altı maç oynadık, bireysel hatadan kaybettik. Tek canımın yandığı maç Bursa maçıdır. Bunu söylemeden geçemiyorum.” diye konuştu.

Manisaspor 'a zamansız geldiğini ve zamansız gittiğini dile getiren Özat, “Bunda bizim de hatalarımız oldu. Demek ki bir takımı alırken en azından bir kamp yapmak lazım, transfer dönemini geçirmek lazım. Karabükspor 'un içinden çıktığı duruma bakın. Bülent Hoca ile başladığında ilk sekiz maçta altı mağlubiyet, bir beraberlik ve bir galibiyet aldı ama sonra 29 trilyon lira harcadılar. Bizim durumumuz yoktu ve bunları bilerek geldik. Dediğim gibi tek sıkıntı şuydu burada: Dışarıdan baktığın zaman dört tane araba var. Mercedes, Fiat, Renault ve X marka bir araba var. Dışarıdan baktığını zaman Mercedes 'e binmek istiyorsun ve bunu alırım diyorsun ama içinde motorunun olmadığını, kalbinin sökük olduğunu bilemiyorsun. Ben de takıma bakıyorum, evet iyi bir takım. Kurtaracağıma inandım ve hâlâ da bu ümidim sonuna kadar var. Bu teklif yönetimden geldi ve onlar da haklı.” dedi.

Özat, “Geldiğimizde oturup adam gibi anlaştık. Şunu da söyleyeyim, gelecek alacaklarımızı dahi 1 lira almadık. Helâli hoş olsun Manisaspor 'a. Para pazarlığı bile yapmadık, peşinatımızı da bıraktık. Sadece iki aylık paramızı aldık. Sadece ben ve teknik ekibim. Ankaragücü maçının primini aldık. Gelirken para konuşmadık, giderken de paranın gürültüsü olmadı. Adam gibi konuştuk, adam gibi ayrıldık. Benden yana hakkım helâl olsun, onları da hakkı varsa helâl etsin.” şeklinde konuştu.