Milli Takıma Çevreci Forma

A Milli Futbol Takımı'nın yenilenen deplasman formasının, üstün atletik performansa yardımcı ve çevre dostu özellikler taşıdığı açıklandı

Nike tarafından üretilen Türkiye'nin yeni deplasman formasının, futbol mirası ve ulusal simgelerini çağdaş ve şık yeni bir tasarımda temsil ettiği kaydedilirken, ''Üstün teknoloji ile üretilen deplasman formasının üstü, Türkiye'nin ilk maçında ve sonraki 40 yıl boyunca giydiği formanın tasarımının geliştirilmiş bir modeli. Kırmızı bisiklet yakalı beyaz tişörtünün göğüs bölümünde kırmızı bir bant, bandın tam ortasında ise ay-yıldız bulunuyor'' denildi.

Formanın oluşumu sırasında, üstün atletik performansa ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri azaltmaya verilen önem sonucunda, formanın şortunun kumaşı yüzde 100 geri dönüştürülmüş polyesterden üretildiği, formanın üstünün kumaşının ise en az yüzde 96 geri dönüştürülmüş polyester içerdiği ifade edildi. Nike'dan yapılan açıklamada, her bir formanın, ortalama 13 adet geri dönüştürülmüş pet şişe kullanılarak üretildiği de kaydedildi. Kumaşının, dört yıl önceki modelle karşılaştırıldığında yüzde 23 oranında daha hafif olduğu belirtilen ve Nike Dri-FIT teknolojisi ile üretilen formanın, teri vücuttan uzaklaştırarak oyuncuların kuru ve serin kalmalarını sağladığı ve böylece sahada oyuncuların vücut ısılarını düzenlemeye yardımcı olduğu bildirildi.

Kaynak: AA