Milli Hentbolcu Yeliz Özel: ''hollanda'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmak için elimizden geleni yapacağız''

''Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hentbol için yatırım yapacak olmaları, Türk hentbolunun doğru yolda olduğunun kanıtı'' ANKARA Bayan Milli Hentbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Yeliz Özel, 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak için büyük bir avantaj yakaladıklarını belirterek, ''Hollanda'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi

Romanya'nın CS Oltchim Ramnicu Valcea takımında forma giyen Yeliz, Avrupa Hentbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi ''ehf-euro.com''a çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Milli hentbolcu, Avrupa Şampiyonası finalleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Grup elemelerindeki ilk maçta Fransa'ya kaybettik ama bu bizi hırslandırdı ve ikinci maçta Türkiye'de Makedonya'yı mağlup ederek ilk iki puanımızı aldık.

Takımdaki atmosfer mükemmel ve şampiyonaya katılmak için büyük şansımız olduğuna inanıyorum. İyi durumdayız ve Litvanya maçlarını kazanacağımıza inanıyoruz. Bu karşılaşmaların kazanılması bizi grupta çok iyi bir yere getirecek. Ancak Litvanya maçları kolay olmayacak. Fakat biz Hollanda'da olmak istiyoruz ve gelecek maçlar için elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız'' dedi. Türkiye'nin Avrupa'da hala elit bir takım olamadığına dikkati çeken Yeliz Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kazanılacak zaferler için arzuluyuz. Gruptaki rakiplerimizden Fransa köklü bir takım. Üst üste iki Dünya Şampiyonası finallerinde oynadılar, ancak şu an o performanslarından uzaklar. Grup maçlarında bizi ve Litvanya'yı yenerek avantaj sağladılar. Makedonya da çok iyi bir takım ama biz ilk maçta son derece iyi bir oyundan sonra onlara karşı avantaj sağladık. Biz bu ilk maçta taraftarımızın da desteğiyle sahada galibiyet için her şeyimizi verdik ve kazandık.

Yine deplasmanda Makedonya'yı mağlup etmek istiyoruz.'' -Litvanya maçları- Yeliz Özel, Mart ayında Türkiye'nin Litvanya ile oynayacağı maçlarla ilgili olarak da, ''Oynanacak iki maçtan alınacak 4 puan Avrupa Şampiyonası hedefine bizi bir adım daha yaklaştıracak. Rakibin ilk iki maçını kaybetmiş olmasına karşın rehavete girmeyeceğiz. Galibiyete uzanacağımızdan eminiz'' diye konuştu. Yeliz Özel, Avrupa Şampiyonası finallerine katılma şanslarının yüksek olduğunu vurgulayarak, ''Gruptaki en büyük rakibimiz Makedonya'ya karşı bir avantajımız var. Tüm takım arkadaşlarım bunu biliyor ve biz Hollanda'ya gitmek adına elimizden geleni yapmak için kendimize söz verdik'' değerlendirmesini yaptı. -Türk hentbolu- Yeliz Özel, hentbolun Türkiye'de futbol, voleybol ve basketbol gibi popüler olmadığını belirtti.

Hentbolda, geride kalan son birkaç yılda büyük ilerleme yaşandığını kaydeden Yeliz Özel, sözlerini şöyle tamamladı: ''Türk sporunun iki güçlü kulübü Galatasaray ve Fenerbahçe'nin hentbol için önemli yatırım yapacakları açıklandı. Bu, Türkiye'de hentbolun doğru yolda olduğu anlamına gelir. Maddi kaynaklar sporda başarıyı getirir. Büyük takımlar, çocukların dikkatini çekerek hentbola ilgiyi arttıracak. Hentbol bu sayede daha da popüler bir spor dalı olacak. Kim bilir, belki bir gün Türkiye de Avrupa şampiyonluğunu kazanır.''

Kaynak: AA