Karadeniz: Divan Başkanlık Kurulu yükümlü olduğu görevi üstlenmiştir''

Başkanı Karadeniz: ''Divan Başkanlık Kurulumuz, tüzüğümüz uyarınca bugün itibariyle yönetim kurulunun yerine getirmekle yükümlü olduğu görevi üstlenmiştir'' ''Bugün için öncelikli ve önemli görevimiz, 1 ay içinde yapılması gereken olağanüstü seçimli genel kurul toplantısını gerçekleştirmek'' ''Günlük hizmetler hiçbir kesintiye uğramadan aynen sürdürülecektir''

Beşiktaş Kulübü Başkan Vekili ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kurul üyeleriyle birlikte Akaretler'deki kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Divan Başkanlık Kurulu'nun, tüzük uyarınca bugün itibariyle yönetim kurulunun yerine getirmekle yükümlü olduğu görevi üstlendiğini söyledi.

Karadeniz, yönetim kurulu başkanı Yıldırım Demirören'in dün itibariyle Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, ''Statü gereği Beşiktaş Derneği yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa etmiştir. Sayın başkanın bu istifa kararı, dernek tüzüğümüz gereğince olağanüstü seçimli genel kurula gidilmesi için yeterli olmakla beraber, başkan tarafından oluşturulan yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımız da incelik ve nezaket göstererek bu görevlerinden istifa etmişlerdir'' diye konuştu.

Dernek tüzüğünün 27-E maddesinde, başkan veya yönetim kurulundan birinin veya başkanla birlikte yönetim kurulunun istifa etmesi halinde, 1 ay içinde olağanüstü seçimli genel kurul toplantısına gidileceğini ve bu süre içinde Divan Başkanlık Kurulu'nun, yönetim kurulu görevlerini yerine getirmekle yükümlü olduğunu vurgulayan Yalçın Karadeniz, şöyle konuştu: ''Divan Başkanlık Kurulu, tüzüğümüzün yukarda anılan maddesi uyarınca bugün itibariyle bu görevi üstlenmiştir. Derneğimizin en yetkili organı olan genel kurulumuzun iradesini yansıtan tüzüğümüz hükümleri uyarınca görev alan Divan Başkanlık Kurulu'nun öncelikli ve önemli görevi; 1 ay içinde yapılması gereken olağanüstü seçimli genel kurul toplantısını gerçekleştirmek ve böylece genel kurulumuzun onayını almış yeni bir yönetim kurulunun oluşmasını sağlamaktır. Günlük hizmetler hiçbir kesintiye uğramadan aynen sürdürülecektir. Kulübümüz uzun zamandan beri, başta maddi olmak üzere önemli sorunlar yaşadığı zor bir süreçten geçmektedir. Camiamız ayrışmadan, gruplaşmadan birlik ve beraberliğini koruyarak ve pekiştirerek, bu zor süreci atlatacak büyüklükte ve güçtedir.

Sorumluluğun ve sorunların bilincinde olan kulübümüzün en yetkili organı genel kurulumuz, en geç 25 Mart'ta bütün camiamızı kucaklayacak güçlü bir başkan ve yönetimi göreve getirecektir.'' Karadeniz, kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna da hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, ''Türk futbolunun önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, federasyon başkanlığı görevini üstlenen eski başkanımız Yıldırım Demirören'e de başarılar diliyoruz'' dedi. -''Beşiktaş bütündür''- Divan Kurulu Başkanı Karadeniz, olağanüstü seçimli genel kurulun 25 Mart tarihinde yapılma kararını kendilerinin mi yoksa istifa eden yönetim kurulunun mu aldığı sorusunu, ''Beşiktaş bütündür. Onlar almış, biz almışız fark etmez. Bizim alacağımız karar da tüzük gereği olacaktı, onlarınki de tüzük gereği olacaktı. Neticede sonuç aynı olacaktı'' diye yanıtladı. Başkanlık sürecinde bir zamanın olup olmadığı yönündeki soruyu ise Yalçın Karadeniz, ''Başkan adaylığında belli bir süreç yok. Seçimden önce olmak üzere bir liste veriliyor. Seçimden 3 gün öncesinde listeler verilir'' diye konuştu. Divan Başkanlık Kurulu'nun görevi alamayacağı yönündeki görüşlere yanıt veren başkan Karadeniz, ''Türkiye hukuk devletidir. Hukuk dışı bir şey yoktur. Her şey tüzük içinde yapılmıştır. Tüzük açıktır. Tartışılacak konu değildir. Şu anda burada olduğumuza göre konu kapanmıştır'' dedi. Takımın yarın gerçekleştireceği idmana gidip gitmeyecekleri konusundaki soruyu ise Karadeniz, ''Bu konular tekniktir. Gitsek ne olur, gitmesek ne olur? Kulübün diğer işleri daha fazla aktif olacak. Elbette kendi kulübümüzün antrenmanlarını ve maçlarını izlemek arzumuz olabilir. Ama oraya gideceğiz, bakacağız gibi bir sorunumuz yok'' şeklinde cevapladı.

Kaynak: AA