Hipp: Kadroda Bizim Daha Az Değişikliğimiz Var

Slovakya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Michal Hipp, ''Türk Milli Takımı'na göre kadroda bizim daha az değişikliğimiz var.Bu da bizim için avantaj olacak'' dedi.

Hipp, yarın akşam Türkiye ile yapacakları özel maça ilişkin Bursa Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, gerek kendilerinin gerekse Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası grup elemlerini iyi bir şekilde geçemediğini ve yeni bir başlangıç içinde olduğunu söyledi.

Türk Milli Takımı'nın güçlü bir kadroya sahip olduğunu dile getiren Hipp, ''İki takımın da antrenörleri yeni. Gerçi ben sadece bu maç için takımın başındayım. İki takımdaki oyuncular da geçen pazar gününü maç yaptılar. O anlamda fizik durumunun eşit olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

''Türk Milli Takımı'na göre kadroda bizim daha az değişikliğimiz var. Bu da bizim için avantaj'' diyen Hipp, şöyle devam etti: ''Hem ben hem de Abdullah Avcı, yarın akşamki maçta eldeki kadroyu değerlendirmeye, kullanmaya çalışacağız. Türkiye, ev sahibi olmanın, taraftarı önünde oynamanın avantajını kullanacak ama bizim de göstereceğimiz özellikler var. Aynı zamanda bizim takımda Spor Toto Süper Lig'de oynayan ve rakibi de tanıyan oyuncularımız var. Oyuncularımızın çoğu hazır, formda ve oynayacak durumdalar.'' Hipp, ''Kadroda değişiklik yapacak mısınız?'' sorusuna, ''Oyuncularımın son antrenmandaki durumuna göre kadroyu şekillendireceğim'' yanıtını verdi.

''Hangi mevkilerde değişiklik yapacaksınız?'' sorusunu ise Hipp, ''Bazı oyuncularımızda sakatlıklar vardı. Trabzonspor'da forma giyen Marek Cech, PSV Eindhoven maçında sakatlanmıştı ama iyileşti. Durumuna bakacağız. Dusan Persin kalede olacak. Diğer mevkilerde kimi oynatacağımı açıklamayacağım ama kafamda kadroyu büyük ölçüde netleştirdim'' şeklinde cevapladı. Hipp, ''Türkiye'de forma giyen 5 Slovak oyuncudan 90 dakika yararlanmayı düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine de şunları kaydetti:

''Kadromuzda 16 oyuncumuz var. Oyuncularımın önemli bir kısmı geçen pazar günü zorlu maçlar yaptılar. Örneğin Martin Skrtel, 120 dakikalık mücadelenin ardından kampa katıldı. Bazı oyuncularımızın gelecek cuma ve cumartesi de maçları var. Bazı oyuncularımızdan 90 dakika yararlanacağımız kesin ama bu durum hepsi için geçerli değil. Aynı durum Abdullah Avcı için de geçerli. Arda Turan, zorlu Barcelona maçı sonrası Türk Milli Takımı kampına katıldı. Zorlu Galatasaray-Beşiktaş maçı vardı. Türk Milli Takımı'nda bu maçta forma giyen futbolcular da vardı. Yani bu açıdan bakıldığında durum iki takım açısından da eşit.''

Kaynak: AA