Görme Engelli Hüseyin Doğan, Yüzmede Türkiye Şampiyonu Oldu

Görme engelli sporcu Hüseyin Doğan, Giresun'da gerçekleştirilen şampiyonada, sırt üstü yüzmede Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu'nun 2012 faaliyet programında yer alan Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası Giresun 'da yapıldı. Kayseri 'yi temsil eden görme engelli sporculardan Hüseyin Doğan, 100 metre sırt üstü yüzme müsabakalarında Türkiye Şampiyonu oldu.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen, şampiyonada derece yapan sporcuları kabul ederek başarılarından dolayı kutladı. Özen, “Kayseri 'yi başarı ile temsil eden ve Türkiye Şampiyonluğu getiren sporcumuz Hüseyin Doğan 'ın canı gönülden kutluyorum. Biz yüzme branşında engelli sporcularımızla da neler yapabileceğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Yüzme antrenörlerimizle haftada 3 gün olimpik yüzme havuzumuzda antrenmanlara devam edecek olan sporcumuzla birlikte daha birçok başarıya imza atacağımıza hiç şüphemiz yok. Engelli sporcularımıza destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye Şampiyonu Hüseyin Doğan ile birlikte diğer sporcular da 400 metre Serbest Türkiye İkinciliği, 100 metrede Serbest Türkiye Üçüncülüğü, 100 metrede Kurbağalama Türkiye Üçüncülüğü ve 50 metrede Sırt Üstü Türkiye İkinciliği elde etti.