Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman: ''Lig karışık durumda"

Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'in 29'uncu haftasında sahasında oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürüyor

Celal Doğan Tesisleri'nde, teknik direktör Hikmet Karaman gözetiminde gerçekleştirilen ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, çift kale maçla devam etti. Milli takımlarda bulunan Dany Nounkeu, Ivelin Popov, Yasin Pehlivan, Cenk Tosun ve Turgut Doğan Şahin ile tedavisi devam eden Kerim Zengin çalışmaya katılmazken, tedavisi devam eden Orhan Gülle ise koşu yapmakla yetindi.

Hikmet Karaman, yaptığı açıklamada, karışık bir ligde mücadele ettiklerini savunarak, ''Lig o kadar karışık durumda ki bütün maçları alırsan belki ilk 8'e girersin, kaybedersen küme düşersin veya son haftaya kadar da bu iş devam edebilir. Öyle bir ligde oynuyoruz. Tehlike çemberinin içerisindeyiz. Bunun farkında olmamız gerekiyor. Alt sıralardaki rakibimizi yenmemize rağmen hala ateş çemberinin içindeyiz. Futbolcu arkadaşlarımız sorumluluklarının bilincinde hareket ediyorlar'' dedi.

Son iki haftayı galibiyetle kapatmalarına rağmen rahatlamadıklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, ''Deplasmandan 3 puanla geldik. Diğer rakipler de gidip yeniyor, dolayısıyla birbirimizi kovalıyoruz. Son haftalara kadar bu şekilde devam edecek. Gaziantepspor olarak sıkıntılı durumdan kurtulup, kendi planlamamızı yapmak istiyoruz'' diye konuştu. Karaman, bu hafta oynayacakları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının önemine de dikkati çekerek, ''Özellikle Gaziantep'teki 12'nci adamı bu maça bekliyoruz. Bu maç 12'nci adamın maçı olsun'' şeklinde konuştu. Bazı futbolcuların milli takımlarda olması nedeniyle antrenman programının aksadığının altını çizen Karaman, şöyle devam etti: ''Tesis sıkıntımız devam ediyor. Bu sıkıntıdan dolayı geldiğimde en az 10 oyuncunun arka adalesinde yırtık olduğunu öğrendim. Tesis anlamındaki eksikliklerimizi de gidermeye çalışıyoruz. Başkanımız İbrahim Kızıl yeni tesis sözü verdi. Şampiyonluğa oynayacak, hedefleri olan takımın tesisi önemlidir. Mevcut tesis eskimiş, bayağı eskimiş. 'Eskimiş' kelimesi bile az kalıyor.'' Hikmet Karaman ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçilen Yıldırım Demirören ve ekibini tebrik ettiğini de sözlerine ekledi. Kırmızı-siyahlılar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını yarın yapacakları antrenmanla sürdürecek.

Kaynak: AA