Galatasaray Başkanı Ünal Aysal: Play-Off Başımıza Düşmüş Taştır

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ile teknik direktör Fatih Terim Florya Metin Oktay Tesisleri Galatasaray Futbol Akademisi'ni ziyaret etti.

Başkan Aysal, tesislerde incelemeler yaparak, bilgi de alırken, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Takımımız iyi gidiyor. Ama play-off başımıza düşmüş taştır. ' dedi.

Galatasaray taraftarlarının Beşiktaş derbisinde Fatih Terim için gerçekleştirdiği koreografiye övgüler yağdıran Başkan Ünal Aysal, 'Galatasaray taraftarı kadirşinastır; kıymet bilir. Hocaya yapılanlar da bunun göstergesidir. Hocamız da buna layıktır. ' dedi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Yönetim Kurulu üyeleri ve Galatasaray Futbol Teknik İdari Sportif Direktörü Fatih Terim, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray Futbol Akademisi'ne ait yeni binada incelemelerde bulundu.

Galatasaray Futbol Akademisi Genel Direktörü Müfit Erkasap'ı ziyaret ederek kendisiyle fikir alışverişinde bulunan Başkan Ünal Aysal, beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yapımı tamamlanan Galatasaray Futbol Akademisi binasını gezdi.

Gezi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ünal Aysal, “Çok modern ve her şeyiyle örnek bir tesis. Bunu ziyaretçiler zaman içinde görecekler. Ama önemli olan burda çocuklarımıza spor aşkını ve heyecanını olması gerektiği gibi aşılamak, onları eğitmek, türk futboluna kazanırmak. Bildiğiniz gibi Galatasaray 'da şu an 250 lisanslı, 100 tane lisanssız genç oyuncumuz var. Bunların dışında da 35-36 Galatasaray Futbol Okulu 'nda 6000 'e yakın talebemiz var. Galatasaray, bu kadar geniş bir çerçevede istikbalini hazırlıyor. Tesislerimizin gençlerimize bu heyecanı zaman içinde daha fazla vereceğine inanıyoruz. Sadece tesisler değil, hocalarımız da… Buradaki beklentimiz, hocalarımızın heyecanının talebelerine devredildiğini izlemek, onların geçmiş başarılarını, bugünkü deneyimlerini, ileride gençlerimizle birlikte yaşamak. Benim tüm beklentim bu. Bizim görevimiz de onları desteklemek.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı'nın performansına ilişkin cevabı halkın verdiğini anlatan Başkan Aysal, “Son maçta gördünüz, stat ağzına kadar doluydu. Hocalarımız burada gece gündüz çalışarak bu düzeni yarattı. Gençlerimiz sahada alın teriyle bu başarıları devam ettirmeye çalışıyorlar. Hepsini gönülden kutluyorum. Onların başarısı olmasa bizim konuşacak bir şeyimiz olmaz.” diye konuştu.

Galatasaray taraftarının Beşiktaş maçında teknik direktör Fatih Terim'e yaptığı jestle ilgili olarak görüşlerini aktaran Ünal Aysal, “Galatasaray taraftarı kadirşinastır. Kulübüne kimlerin neler kazandırdığını görür, izler ve bunu değerlendirir. Hocaya yapılan gösteri çok sempatik ve yerindeydi. Taraftarlarımızı kutluyorum. Hocamız da tüm bunlara layık olduğu için övgüyü hak ediyor.” dedi.

Başkan Ünal Aysal, daha sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Spor Toto Süper Lig'deki yeni sistemle ilgili, “Play-off, başımıza düşmüş bir taş. İnşallah gelecek sene böyle bir sıkıntıyla karşılaşmayız. Play-off, sporun, yarışmanın, ligin keyfini kaçıran bir faktör. Bundan bir an evvel kurtulmamız lazım. Önümüzdeki senelerde biz Galatasaray Spor Kulübü olarak play-off'u yaşamak ve görmek istemiyoruz. Federasyonumuzun da bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz.” sözlerini kaydetti.

Başkan Ünal Aysal, Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine ilişkin ise şunları söyledi: “Dünkü seçim, tek adaylı bir seçim. Bence son derece de olgun, ağır başlı, olması gerektiği gibi bir ortam içinde geçti. Tercihleri olmayan bir seçim, seçim değildir. Sadece herkesin onaylaması gereken bir formalite olarak gelişti. Biz de Galatasaray olarak, seçilen başkanımıza, bizim isteklerimiz ve beklentilerimiz doğrultusunda atacağı her adım için destek olacağımızın garantisini verdik. Bu desteğimiz muhakkak gerçekleşecek. Bugünden itibaren de göreceksiniz. Tek şartımız var; Galatasaray'ın beklentilerinin göz ardı edilmemesi.”

Başkan Ünal Aysal'ın ardından Futbol Akademisi Genel Direktörü Müfit Erkasap görüşlerini bildirdi: “Sezon başından beri başkanımız, yönetimimiz ve Fatih Hoca 'nın da ortaya koyduğu bir çabayla tesislerimiz bu duruma geldi. Galatasaray geleneğini uygun oyuncular yetiştirmeye çalışacağız. İmkânlarımız tamam. Bundan sonrası bize kaldı.”

Galatasaray Futbol Teknik İdari Sportif Direktörü Fatih Terim ise Başkan Ünal Aysal'a ve Yönetim Kurulu'na teşekkür ederek, “Müfit Hoca 'nın da dediği gibi artık buradan çıkacak oyuncular, bu teşekkürün en güzel şekli olur. Oyuncuların buradan yetişerek Galatasaray forması giymeleri en büyük dileğimiz. Başkan 'ımızla konuşarak yapma düşüncesinde olduğumuz birçok planımız, programımız var. İlk 7-8 sekiz aylık bölümde ancak bu kadarı oluyor. Ama bundan sonra birçok yeniliği, ortaya koyduğumuz vizyonu, zaman içerisinde bütün Galatasaraylılarla paylaşacağız.” dedi.

Daha sonra tekrar söz alan Başkan Ünal Aysal, “Sekiz aylık dönemde gelinen yer burası. Ama tüm bunlar, istikbalde geleceğimiz yerin neresi olduğu konusunda fikir vermiştir. Çıtamız çok yukarıda duruyor. Ve biz o çıtayı aşacağımıza inanıyoruz. Ekibimize de, oyuncularımıza da, kendimize de güveniyoruz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Taraftarımıza şimdiden istikbal için çok iyi müjdeler verebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ise, “Türk futbolunun geleceği, altyapıya yapılacak yatırımla sağlanabilir. Galatasaray, bunun meyvelerini çok gördü. Fatih Hoca ve Müfit Hoca, Galatasaray için bu konuda da çok çok büyük değerler. Gelecek, gençlere fırsat eşitliği sağlamaktan geçer. Burada yaptığımız, sadece ortamı biraz derleyip toparlamak oldu. Galatasaray 'ın istikbali, Başkan 'ımızın da dediği gibi, altyapısından gelir. Hem futbolda, hem diğer branşlarda. Biz de elimizden geleni yapacağız.” sözleriyle görüş bildirdi.

HOŞ GELDİN ALİ MERT

Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst'ün torununun dünyaya geldiğini müjdeleyen Ünal Aysal, 'Alt yapımıza yeni bir eleman geldi. Adı Ali Mert... Ali Dürüst'ün torunu ' dedi.